Economia

Oques Santa Margarida aposta pels elaborats

L'empresa garrotxina comença a comercialitzar en establiments ‘delicatessen' i en xarcuteries de gamma alta

L'empresa Oques Santa Margarida, de Begudà, a Sant Joan les Fonts, ha començat a comercialitzar productes elaborats d'oca en establiments delicatessen i en xarcuteries de gamma alta. Amb aquest pas, l'empresa, que va néixer fa disset anys com una explotació d'oques que comercialitza tant els seus ous com oques vives i carn d'oca, es diversifica i fa un salt a l'alta gamma gurmet. Segons explica el propietari de la granja Oques Santa Margarida, Ferran Mallolis, de moment, i després de diverses proves i investigació, ja s'han seleccionat de manera definitiva tres productes elaborats: el foie gras, el magret sec i el paté. Properament, preveu treure al mercat també la sobrassada d'oca i el rillette. Explica Mallolis que aquests productes ja s'han presentat en dues fires de Madrid en dos anys consecutius i que han tingut molt bona acollida.

L'explotació disposa actualment d'un total de 1.500 oques reproductores, que proporcionen un volum d'entre 20.000 i 24.000 ous l'any. D'aquests ous, la meitat es destinen a la incubació i la resta, a la venda per menjar. La granja consta de diferents sectors, com ara una zona de cabanyes amb nius perquè les oques hi puguin anar a pondre els ous; una sala totalment desinfectada i esterilitzada on emmagatzemem els ous un màxim de set dies per a la incubació i un màxim de 3 dies per a la venda al consum, després de seleccionar-los, netejar-los, esterilitzar-los i mirar-los amb l'ovoscopi, i una sala d'incubació i naixement, on hi ha una incubadora. D'allà, finalment, passen a una sala amb calefacció on es reben els pollets de la naixedora.

LA XIFRA

1.500
Oques
hi ha a l'explotació que té l'empresa, ubicada enmig del parc natural de la Garrotxa.

Degustacions d'oca al restaurant

La granja no tindria raó de ser si no fos pel restaurant Santa Margarida, situat també en el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i que va ser l'origen de l'explotació. El restaurant, especialitzat en oca, ofereix la possibilitat de degustar els productes elaborats. El restaurant va ser, de fet, la causa del projecte d'explotació, davant la impossibilitat de trobar exemplars suficients. Ara és una de les més importants del país i del sud de França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell