Economia

Tamesol crea un vidre que canvia de transparent a opac

L'‘smartglass' fa el canvi de manera automàtica i en un moment mitjançant un canvi de voltatge

La firma gironina té previst començar a comercialitzar el producte a principi de l'any vinent

Tamesol, empresa gironina amb seu a Campllong, ha creat un vidre intel·ligent, l'smartglass, que pot canviar de transparent a opac de manera automàtica i en un moment mitjançant un canvi de voltatge. La firma té previst començar a comercialitzar aquest producte a principi del 2015. El nou vidre, que està format mitjançant partícules de cristall líquid, filtra el 99% dels raigs ultraviolats, permet estalviar energia i reduir els costos de la calefacció, la refrigeració o la il·luminació. 

Després de diversos mesos d'investigació, l'empresa Tamesol ha trobat un producte original que permet estalviar energia de manera sostenible. El vidre permet regular la quantitat de llum que deixa passar. Per això suposa una gran innovació pel que fa al món de les energies renovables i, sobretot, en l'àmbit del consum elèctric, ja que suposarà un estalvi del consum de calefacció, climatització i il·luminació. El vidre intel·ligent pot funcionar tant en interiors com exteriors, ja sigui com a element de separació o com un cristall, i potencia un nou model constructiu més sostenible, segons publica l'Agència Catalana de Notícies.

L'empresa assegura que el nou vidre pot servir per millorar la privacitat; com a element de seguretat, de separació d'espais i decoratiu, o com un cristall exterior. La firma subratlla que l'entrada de Tamesol en aquest nou sector pot suposar un “gran pas” per a la firma i els seus plans d'expansió

L'empresa gironina Tamesol –dedicada al món de les energies renovables- va néixer el 2006 com a fabricant de mòduls fotovoltaics. Actualment té la seu central a Campllong però la firma ven a països d'arreu del món, com ara Itàlia, Romania, Alemanya, la República Dominicana, el Perú i els Estats Units d'Amèrica.

La companyia ja té una àmplia experiència en aquest sector. Durant vuit anys ja ha produït més d'un milió de mòduls fotovoltaics, que han suposat un estalvi de 1.600.000 tones de CO2.

LA FRASE

L'empresa ven a països d'arreu del món, com ara Itàlia, Romania, Alemanya, el Perú i els Estats Units
TAMESOL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona