Economia

L'Equifira vol suplir la desapareguda Equus

L'hipòdrom de Bàscara serà la seu de l'única fira eqüestre de Catalunya, els dies 14 i 15 de juny

L'organització confia poder autofinançar-se

Amb una programació reforçada d'espectacles de cara al públic i dos dies d'activitats relacionades amb el món del cavall, l'Equifira de Bàscara aspira a omplir el buit que va deixar la desapareguda Equus a Girona. “Som l'única fira eqüestre de Catalunya i l'hipòdrom de Bàscara és l'única infraestructura d'aquest tipus avui al país”, explica el director de l'organització, Antoni Valentí.

Tot i que Valentí assegura que el projecte d'una fira eqüestre a Bàscara ja es va plantejar quan encara existia l'Equus, creu que l'absència d'alternatives en aquest sector és una oportunitat per al municipi. Amb tot, l'Equifira –que enguany celebrarà la segona edició els dies 14 i 15 de juny– arrenca amb menys mitjans: l'objectiu dels organitzadors és l'autofinançament, de manera que la presència dels estands professionals (una setantena d'expositors) permetrà l'accés gratuït del públic als espectacles.

Valentí calcula que el pressupost d'aquesta segona edició pot ser d'uns 20.000 euros i assegura que no s'han beneficiat de cap subvenció, tret d'un suport publicitari per part del Patronat de Turisme i el suport de l'Ajuntament, que els cedeix l'espai.

Uns 300 animals

Un acord de col·laboració amb el diari El Punt Avui permetrà que una de les pistes on es desenvoluparan una part dels espectacles porti el nom d'aquest mitjà. “En comparació de l'Equus, on s'havien de construir a Girona totes les instal·lacions per a una manifestació de tres dies, aquí ja tenim les infraestructures a punt”, diu el director. En total, durant els dos dies, uns 300 animals actuaran a les instal·lacions de Bàscara en les diferents disciplines eqüestres.

Espectacles gratuïts

Al llarg dels dos dies se succeiran competicions, demostracions i espectacles que han de permetre al públic conèixer totes les modalitats de la pràctica eqüestre. Dissabte la programació començarà a les nou del matí amb les primeres fases dels concursos morfològics de cavalls de pura raça àrab i el concurs Master Ibèric.

A partir de les onze, a les diferents pistes es desenvoluparan carreres, proves d'agility amb cavalls i trot muntat. A la tarda tindran lloc exhibicions de doma vaquera, tallers de volteig i proves de trot enganxat. Simultàniament, als diferents espais de l'hipòdrom hi haurà concursos de carrusels, demostracions de ferrar cavalls o desfilades de moda eqüestre, entre altres activitats. Diumenge la programació començarà a les onze amb concursos d'enganxada, salt d'obstacles, doma clàssica o activitats amb ponis.

Dissabte i diumenge, a partir de les sis de la tarda, s'han programat dos grans espectacles gratuïts en els quals intervindran, entre altres, el gironí Lluís Pell (per a la doma en llibertat) i el ja famós arreu d'Europa Santi Serra, amb el seu Sercam shows.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona