Disset cellers mostraran els seus vins a la fira que s'organitza en el marc de la Festa de la Verema
Un any més i ja és el 39è consecutiu que a l'Espluga de Francolí es torna a donar el tret de sortida a la temporada de la verema amb la festa que arriba a la 39a edició. Tot i que els actes principals es concentren aquest cap de setmana, ja fa dies que s'estan fent jornades sobre la qualitat del raïm o tastos de vins. Ahir es van lliurar els premis del concurs de vins i aquesta tarda, a les set, obrirà portes la fira que aquest any reuneix disset cellers i petits productors que hi mostren i hi venen els vins i caves. A banda dels cellers hi ha vuit estands de restaurants i empreses d'embotits i de pa i pastes. Aquest any es vendran tiquets degustació per sis euros, amb la copa inclosa, que permetran fer dotze degustacions.
La mostra de vins de la DO Conca de Barberà estarà oberta fins a les dotze de la nit. Després de la inauguració es farà la primera piada i l'obtenció del primer most de la collita. La fira es mantindrà oberta l'endemà, en una jornada en què s'han organitzat tallers infantils relacionats amb el món del vi,
La festa coincideix amb l'inici de la temporada de la verema a la comarca. Aquest any, les temperatures altes de l'agost han fet accelerar el procés de maduració del raïm, fet que ha agafat de sorpresa molts productors, que han hagut de córrer per evitar que el raïm agafi massa grau o se'ls podreixi al cep. Arriba també en un moment en què els pagesos han sortit al carrer per exigir preus justos del raïm i del vi que produeixen. Demanen a les administracions mesures per combatre la situació de crisi que viu el sector i per evitar que els pagesos hagin de vendre el raïm a un preu inferior al de temporades anteriors, en una de les millors collites dels últims anys.