Els petits productors vinícoles resisteixen la crisi del sector

La festa de la verema reuneix disset cellers de la DO Conca de Barberà

La festa de la verema de l'Espluga de Francolí arriba als 39 anys. Davant del casal de la vila s'apleguen fins avui disset estands de productors de vi, alguns dels quals també de raïm. La majoria són productors i distribuïdors a petita escala, en comparació amb les grans empreses del sector. Aquesta és, segons la major part, la clau per no notar tant com «els grans» el moment delicat que viu el sector de la vinya.

El responsable de l'explotació familiar Carlania Celler, Jordi Miró, assegurava que haver nascut en la conjuntura econòmica actual no permet veure-ho amb perspectiva. «No ho notem perquè hem nascut en temps de crisi; és nota més com a viticultor». Aquest aspecte també el remarcaven responsables de cellers com ara Gatzara i Clot de les Eres. Tot i això, els cellers que tenen una producció més gran, tampoc l'han notat excessivament, almenys a la Conca de Barberà. Des de vins i caves Portell, per exemple, s'afirmava que «per estrany que soni, no hem notat la crisi».

En general, la majoria dels cellerers demanen una major especialització de la festa de la verema. Com a fira del sector vinícola no és tan reconeguda, creuen, com altres fires del Camp de Tarragona, tot i els seus 39 anys d'existència, i els cellerers remarquen que seria una bona oportunitat per la quantitat de productors petits i de nova creació que hi ha a la comarca. A més, troben a faltar una major publicitat de l'esdeveniment. Tot i això, la majoria d'assistents a la mostra va declarar que «s'hi ha de ser».

Per a la major part dels cellerers, l'objectiu de la festa és donar-se a conèixer i mantenir els clients. Des de l'organització es recordava ahir que és una fira que creix cada any en nombre d'estands i que, tot i que el sector viu un moment delicat, s'espera remuntar la situació d'aquí a final d'any.

Una festa completa

j. o

La inauguració oficial de la fira que s'organitza en el marc de la festa de la verema es va fer a un quart de vuit de la tarda. Tot i això, ja feia estona que es veia força gent que passejava pel recinte. El vicepresident de la Diputació, Joan Aregio, va tallar la cinta per oficialitzar la inauguració de la mostra de vins i caves. Els bastoners de l'Espluga, que ja havien ballat abans de al inauguració, van tornar a arrencar i van fer un tomb pel recinte en sentit contrari a les autoritats, que també havien començar el recorregut pels estands. Finalment, es va donar pas a la piada i el públic va poder començar a degustar els productes que s'oferien a la fira, com ara els vins, formatges i embotits. El tiquet de degustació i la copa valien 6 euros, mentre que el tiquet del sopar degustació en valia 8. El sopar, que va començar passades les deu de la nit, va estar amenitzat per l'orquestra Reality Soul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.