Economia

Les segones residències al Vallès generen 67 milions

Un estudi de la Diputació revela que el sector turístic aporta 140 milions cada any al Vallès Oriental

Les segones residències del Vallès Oriental generen uns ingressos anuals de 67 milions d'euros. La dada, fins ara desconeguda, s'inclou en un estudi sobre l'impacte econòmic del turisme que s'ha fet per encàrrec de la Diputació.

Segons aquest informe, el conjunt de l'activitat turística aporta uns ingressos anuals de 140 milions d'euros, la major part dels quals provenen dels usuaris de segones residències, mentre que 52,3 milions provenen dels turistes, és a dir, els que passen més d'un dia a la comarca, i 20,1 milions, dels que no hi pernocten. La dada ha sorprès fins i tot el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Ignasi Martínez. “Era una dada que no coneixíem i ens ha sorprès que la meitat dels ingressos per turisme provinguin dels usuaris de les segones residències, una xifra que no està malament.” Segons el mateix estudi, la despesa diària dels turistes és de 84,5 euros per persona i dia, la dels visitants, de 35,5 i la dels que tenen una segona residència, de 20,4.

Segons l'estadística inclosa en l'informe, l'any 2011, el més recent de què hi ha dades, hi havia a la comarca un total de 11.187 segones residències, una mica més de la meitat dels 20.600 que es registraven el 1991. S'estima que l'any passat hi devien haver unes 10.600 segones residències que tindrien una ocupació anual de 3,3 milions de pernoctacions, amb una mitjana de 108 dies l'any.

El 2013 van visitar la comarca 207.000 turistes. L'ocupació hotelera es va reduir del 41,6% al 35,9%. La dels càmpings també es va reduir, però la del turisme rural va pujar a 14.600.

LA XIFRA

84,5
euros és la despesa
diària que fa un turista. La dels visitants és de 35,5 i la dels que tenen segona residència, 20,4.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia