Cau en picat la producció de raïm però el vi tindrà qualitat

Els productors de raïm que descarreguen a la cooperativa de l'Espluga de Francolí comencen oficialment avui la verema. Aquesta campanya, segons el president, Joan Òdena, serà excepcional pel que fa la qualitat del vi –amb una alta graduació i maduresa ràpida que permet una aroma més forta–, tot i que per contra s'haurà perdut un milió de quilos de raïm per dos motius: per les pedregades dels últims mesos i perquè molts pagesos s'han acollit a les subvencions per arrencar els ceps. Es calcula que la cooperativa podrà entrar no més de dos milions de quilos de raïm, que s'afegiran a la producció global de Castell d'Or, en què participen tretze cellers. Aquesta marca distribueix a 22 països de tot el món i es preveu que a final d'any hi haurà al mercat 2.200.000 ampolles, el 80% de les quals seran de cava i la resta, de vi. Òdena va dir que la caiguda dels preus fa «trencar les il·lusions» del sector.



economia

La Barcelona Wine Week ja té el 90 % de l’espai contractat per l’edició del 2025

Barcelona
economia

Les comarques gironines han rebut un milió de turistes estrangers fins el mes de juny

girona
Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona