La sequera limita la producció de Meló d'Or d'Ontinyent
Productors i empresaris inicien la tercera campanya de distribució d'una fruita que continua en una expansió ferma pero controlada a 7.000 quilos
La sequera que ha afectat durant l'ultim any el terme d'Ontinyent i La Vall d'Albaida ha limitat la producció de Meló d'Or d'Ontinyent a només 7.000 quilos, però alhora estes condicions han permès potenciar el sabor i les propietats d'una fruita que ja destaca per la qualitat que li dona el seu controlat procés de producció, regulat per un protocol impulsat des de l'Ajuntament d'Ontinyent.
El Regidor d'Agricultura, Fran Quesada, destacava en la presentació d'esta tercera campanya de distribució de la fruita la importància d'aquest protocol, “que és el que permet regular com s'ha de cultivar el Meló d'Or d'Ontinyent per conservar la seua essència i característiques pròpies, i que és requisit indispensable per obtenir el segell que l'identifica com a tal. Només els melons amb el segell registrat de Meló d'Or d'Ontinyent donen la garantia de ser autèntics Melons d'Or”, incidia.
Quesada explicava que la xifra de productors ha augmentat de 7 a 9 i també continua comptant-se amb cada volta amb més tendes i establiments hostelers adherits al projecte, “sempre en una expansió controlada, perquè perseguim una producció justa i digna, demostrant a la societat que es poden crear llocs de treball al sector agrari respectant els paràmetres de la filosofia del Bé Comú”, destacava el regidor.
D'aquesta manera, s'ha establert un preu mínim de venda al públic de 1'40 euros el kilo, dels quals 0'80 son directament per als productors.