Economia

Masias Recycling aposta pel mercat de l'Orient Mitjà

L'empresa de Sant Joan les Fonts especialitzada en el tractament de residus urbans incorpora un economista de Vic, Manuel Serrano, per liderar l'expansió en els principals països de l'Orient Mitjà

La multinacional especialitzada en el tractament de residus urbans i amb seu a Sant Joan les Fonts, Masias Recycling, aposta per introduir-se en el mercat de l'Orient Mitjà i per fer-ho ha fitxat l'economista Manuel Serrano i l'ha nomenat responsable del desenvolupament, creixement i expansió dels serveis de la companyia en aquesta àrea. Serrano, de Vic però amb més de cinc anys d'experiència a Dubai, ocuparà el càrrec de president a l'Orient Mitjà. Masias Recycling pretén amb la nova incorporació reforçar la capacitat d'expansió en una regió considerada com una de les més emergents quant al desenvolupament tecnològic que suposa la implantació de plantes de tractament de residus. A Kuwait, recorda l'empresa, es genera el rècord mundial de brossa per habitant: 5,72 quilos al dia. La incorporació de Serrano s'emmarca en el context en què Dubai serà seu mundial de l'Expo el 2020 i Qatar, seu del mundial de futbol del 2022. Les dues ciutats, recorda l'empresa, encapçalen el mercat en entrada d'inversions en construcció, infraestructures i serveis i hauran d'aconseguir els objectius mediambientals marcats pels seus governs.

Masias Recycling té com un dels principals objectius la introducció en aquest país del seu sistema Waste to Cash, patent per a la projecció de plantes de tractament de residus altament rendibles a tot el món. “Són mercats amb una gran capacitat per prioritzar el benefici, el termini de recuperació i el cash que en poden extreure, i és per això que el concepte waste to cash pot ser un gran pol d'atracció per a ells”, afirma Serrano.

El model Waste to Cash ja s'aplica en una planta que té en funcionament la companyia a Portugal i ha aconseguit minimitzar el volum del residu tractat que arriba a l'abocador en menys del 4% de les escombraries. L'empresa es planteja amb la patent aconseguir una alta rendibilitat en les plantes de tractament de residus.

LA XIFRA

5,2
quilos
de brossa per habitant es genera cada dia a Kuwait, on hi ha el rècord mundial de brossa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia