Economia

Aturen l'expropiació de la finca de Can Puig d'Arenys

Reclamen que l'amo del terrenys afectats per una variant rebi els diners pactats

Prop d'un centenar de pagesos i ciutadans de dins i fora del Maresme i una vintena llarga de tractors ocupant la plaça de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Aquesta va ser l'escenificació del rebuig del sector, convocada pel sindicat Unió de Pagesos, a l'acta d'ocupació de la finca de Can Puig, afectada per la construcció de la variant de Valldegata, i que s'havia de signar ahir a l'Ajuntament. Paral·lelament a la mobilització, el consistori va tancar les portes fins a l'hora límit de la signatura (12 migdia) als funcionaris de la Generalitat que havien de desplaçar-se al municipi per oficialitzar l'expropiació i que finalment no s'hi van presentar. Totes les forces polítiques municipals havien acordat la setmana passada aquesta mesura extrema per evitar la signatura i, alhora, forçar una reunió entre les parts per intentar arribar a un acord. Ahir era la data límit per formalitzar l'expropiació. Segons va informar l'afectat, Miquel Puig, la seva família defensa un tracte just en la venda dels terrenys. “Hem acabat acceptant un preu per la part de la finca afectada, per sota del seu valor, però la Generalitat ens diu que no cobrarem en menys de cinc anys perquè no té liquiditat”, apunta. L'objectiu dels pagesos de Can Puig és mantenir l'activitat agrícola, però necessiten adquirir nous terrenys “i per això demanen que se'ns paguin ja els diners acordats”. El greuge de Can Puig augmenta perquè la finca amb activitat agrícola fa anys que està qualificada i paga com a terreny industrial, però a l'hora de calcular l'expropiació no s'ha tingut en compte el canvi.

Des del sindicat Unió de Pagesos, Pep Riera i Antoni Llimona no han estalviat crítiques al departament de Territori i Sostenibilitat, i en especial al conseller Santi Vila a qui han acusat de “supèrbia” perquè s'ha negat a reunir-se amb el pagès afectat. De la seva banda, des de l'Ajuntament s'ha emès un comunicat donant suport a la família de pagesos i alhora demanant la solució del conflicte perquè es pugui començar a construir el vial llargament reivindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia