Economia

Garcia & Casademont, de Figueres, presenta concurs de creditors

L'empresa, que ha equipat els principals restaurants del país, en culpa la crisi però assegura que és viable

L'empresa amb seu a Figueres Garcia & Casademont, que durant molts anys ha equipat les principals cuines del país, ha presentat concurs de creditors ja que la crisi ha provocat un descens de les vendes i, segons publica l'ACN, “arrossega un deute de dos milions d'euros amb els bancs i proveïdors”. El director general, Joaquim Casademont, assegura que el concurs ha estat l'única opció que li quedava però que “l'empresa és viable” i que la intenció és sortir-se'n.

De les seves instal·lacions, n'han sortit les cuines d'El Celler de Can Roca; el Sant Pau, de Carme Ruscalleda; Les Cols, d'Olot; el Miramar, de Llançà; l'Àbac, de Barcelona, i els desapareguts Can Fabes, de Santi Santamaria, i El Bulli, de Ferran Adrià, i fins a una quarantena d'estrelles Michelin es compten entre els seus clients. Però no només ha equipat les cuines dels grans xefs catalans, sinó que també n'ha instal·lat arreu de l'Estat (València, el País Basc i Madrid) i a restaurants europeus de categoria (entre d'altres, a França, Holanda, Noruega, Itàlia, Bèlgica i Alemanya).

Però la crisi econòmica també passa factura al món de l'alta gastronomia i als que en depenen. I aquest ha estat el cas de Garcia & Casademont, que ha passat d'una facturació de 9 milions d'euros el 2012 a 2,8 l'any passat. L'empresa ha intentat adaptar-se a la situació sortint a l'exterior (ha treballat, entre altres llocs, al Perú) i reduint la plantilla dels 41 treballadors el 2012 als vuit actuals. Però, tot i això, no n'hi ha hagut prou perquè, dels dos milions de deute que té l'empresa, deu 400.000 euros als proveïdors. Els 1,5 milions d'euros restants són de la hipoteca de les dues naus que té al polígon El Firal, de Figueres. Les instal·lacions sumen 4.000 metres quadrats i es van aixecar ara fa uns deu anys. I aquí, tal com precisa Casademont, és on hi ha el gruix del problema, perquè l'empresa ha de pagar interessos al banc “que s'enfilen fins a l'11%”. Això lligat al descens de les comandes i al fet que hi ha restaurants que ja han tancat i no han pagat, ha deixat l'empresa sense liquiditat.

Ara, segons Casademont, toca aixecar el cap i “tornar fins al darrer cèntim als proveïdors”, a finals del 2015. La intenció de Casademont és treure's del damunt les actuals naus (valorades en 3,5 milions d'euros) i traslladar-se a una altra de més petita. Casademont assegura que l'empresa és viable i que, de fet, no ha deixat de treballar. Ja té lligats dos projectes a França (un a la Bretanya i un altre a Montpeller) i també es planteja estendre's més a Amèrica del Sud (a països com ara Colòmbia). “La meva intenció és no deixar-la perdre, perquè estem parlant d'una empresa que té més de trenta anys”, conclou el director general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona