Sis vins gironins, or en el concurs Garnatxes del Món
La DO Empordà ha estat la segona denominació d'origen de Catalunya amb major nombre de medalles d'or
També ha rebut tres medalles de plata i una de bronze
Sis vins de la Denominació d'Origen Empordà van ser guardonats amb la medalla d'or al concurs de Garnatxes del Mon que aquest any s'ha celebrat a Perpinyà. La DO gironina ha estat la segona denominació d'origen de Catalunya amb major nombre de medalles d'or, només superada per Terra Alta. En total els vins catalans es van emportar 21 medalles d'or en el certamen consolidant les bodegues catalanes com un clar referent pel que fa a la producció de vins de qualitat amb la varietat de garnatxa. A tot el món s'havien inscrit prop de 500 vins al concurs que és organitzat pel consell Interprofessional dels Vins del Rosselló amb l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de varietats internacionals.
Els sis vins gironins guardonats són: Sol i Serena Damigiana 2011 i Garnatxa dels Cellers d'en Guilla 2011, del Cellers d'en Guilla, de Rabós d'Empordà; Torre de Capmany Velles Soleres, de Celler Pere Guardiola, de Capmany; Aires de Garbet 2012, de Castillo Perelada, de Peralada; Microví Garnatxa Roja Torrats 2013, del Celler *lavinyeta, de Mollet de Peralada i Dolç de Gerisena 2005, de la Cooperativa de Garriguella.
El jurat també ha reconegut altres tres vins empordanesos amb la Medalla de plata: Airam (Espelt Viticultors), Balmeta 2012 (Empordàlia) i Usted 2009 (Terra Remota). Finalment, el vi Privilegi 2010 (Celler Can Sais) va aconseguir una medalla de bronze.
La garnatxa Torre de Capmany Velles Soleres, de Pere Guardiola, és “el producte emblemàtic” del celler. Elaborada amb sistema tradicional de soleres, totes elles allotjades en els antics dipòsits de ciments que es va construir el 1942 sota unes voltes de pedra, a l'antic celler Ca'n Paraire del segle XVIII.
Els dos vins dolços premiats de Cellers d'en Guilla són fets amb 100% lledoner roig , raïm típicament empordanès. els dos vins estan veremats el mateix dia de la mateixa vinya i els fermentem en el mateix dipòsit. La diferència rau en l'envelliment.
Amb Aires de Garbet, Castillo Perelada, ha volgut fer un vi de “gamma alta, amb molta qualitat i a un preu assequible”. Està elaborat amb una varietat autòctona de l'Empordà, com la Garnatxa negra, plantada amb un terreny de pissarra i cultivada a la vora del mar.
El Microví Garnatxa Roja Torrats, de *lavineta té una producció molt petita i és “fruit del treball de recerca de noves elaboracions amb varietats tradicionals”.
Pel que fa al dolç de Gerisena, està elaborat amb les varietats Garnatxa negra i Samsó i s'ha fet una producció de 6.156 ampolles.