Economia

L'edifici del Xifré d'Arenys de Mar, en obres per fer-hi un viver d'empreses

Reformen la segona planta de l'immoble colonial per encabir-hi oficines i sales de reunions

El govern municipal descarta convertir-lo en un alberg

La proposta de reconvertir l'edifici colonial del Xifré en un alberg queda finalment descartada. Segons explica el portaveu del govern, Ramon Vinyes, (PSC), els intents, a principi de mandat, per buscar possibles inversors no avançaven i es va optar per recuperar el projecte de l'anterior mandat per ubicar-hi empreses. De fet, l'edifici ja té els serveis municipals de Promoció Econòmica i s'havia sol·licitat una subvenció per aquest projecte per oferir serveis a les empreses que comencen. “La idea de l'alberg obligava a fer una inversió molt més potent i va quedar en no res perquè ara s'inverteix en instal·lacions més petites, hotelets de luxe, si pot ser amb piscina”, apunta.

El programa de subvencions Feder aporta els 355.161 euros per fer la reforma de la segona planta de l'edifici colonial. Els treballs consisteixen en un reforç estructural per sota de les bigues de fusta de tota la planta i la impermeabilització del canals de recollida d'aigua de la coberta inclinada. Un cop garantida l'estabilitat, es continuarà per la distribució del centre d'empreses, mostrant l'edifici tal com és, sense amagar les voltes ni els pilars i, per tant, que els tancaments verticals no arribin fins al sostre.

El viver d'empreses tindrà un espai comú de treball i descans i els despatxos que es repartiran en dos passadissos, a més de les sales de reunions i diversos espais polivalents. En total hi haurà espai per a 15 despatxos, d'entre 15 i 30 m² i una sala de coworking de 50 m², on es podrà treballar en l'espai comú. El viver ocuparà una superfície total de 700 metres quadrats.

LA XIFRA

355.161
és el cost de les obres per reformar la segona planta i ubicar-hi els vint despatxos i sales de reunions.

LA FRASE

La idea de fer l'alberg necessitava una inversió molt més potent, i va quedar en no-res
Ramon Vinyes
portaveu del govern (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia