Economia

Urbanisme aprova el centre logístic de Cimalsa Montblanc

L'alcalde de la capital de la Conca de Barberà estima que donarà feina a unes 1.500 persones a ple rendiment

La comissió d'Urbanisme de Tarragona ha aprovat el pla parcial de la Romiguera a través del qual es desenvoluparà un important centre logístic a l'entorn de Montblanc (Conca de Barberà). Segons l'alcalde de la vila, Josep Andreu, un cop estigui desenvolupat totalment pot arribar a donar feina a unes 1.5000 persones.

Logis Intermodal Montblanc és una iniciativa promoguda per l'empresa pública Centres Logístics de Catalunya (Cimalsa) i que sempre ha tingut el suport del consistori, que per unanimitat va aprovar el pla per desenvolupar-lo. El vistiplau que ha rebut de la comissió d'Urbanisme obliga a fer algunes modificacions que amplien la zona verda i aïllen el seu impacte respecte a l'entorn. Però Andreu considera que en un termini màxim de dos mesos l'Ajuntament pot haver aprovat el text refós que posi punt i final a la tramitació.

El projecte de Cimalsa a Montblanc abasta fins a 800.000 metres quadrats la meitat dels quals corresponen a la superfície que serà ocupada per les naus de les empreses logístiques. La resta de superfície es reparteix entre zones verdes i equipaments i el sistema viari i ferroviari que ha de connectar amb l'autopista AP-2, la futura autovia A-27 de Tarragona a Lleida, així com amb a carretera C-14 de Reus a Tàrrega.

Andreu destaca, a més, que el projecte s'anirà desenvolupant a mesura que es trobin empreses que s'hi implantin. En aquest sentit, remarca que no hi haurà cap urbanització de la zona sense que hi hagi una voluntat d'implantació que sigui prèvia pel fet que “ja hi ha prou polígons buit”, conclou.

LA XIFRA

391.000
metres
són els que el projecte destina al sòl que s'ha d'edificar per naus i per equipaments d'ús logístic.

Foment estarà obligat a moure fitxa amb l'A-27

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, considera que l'aprovació del pla que desenvolupa el centre logístic obligarà el Ministeri de Foment a resoldre la connexió de l'A-27 entre Valls i la capital de la Conca de Barberà. Andreu aventura que al novembre Foment anunciarà que es desbloquegen els treballs per fer el túnel de Lilla ja que “abocar trànsit a Fontscaldes serà un problema”. Això, al costat de l'estació de mercaderies, que també esdevindrà bàsica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.