Economia

Soler & Palau inverteix 19 milions a l'Índia i Tailàndia

L'empresa d'equips de ventilació, que es va fundar a Ripoll, va facturar 515 milions d'euros l'any passat

La multinacional ha obert recentment filials comercials a Irlanda i el Perú

Soler & Palau (S&P), la multinacional catalana nascuda a Ripoll i dedicada a equips de ventilació, ha invertit dinou milions d'euros per posar en marxa una nova fàbrica a l'Índia i ha iniciat l'ampliació del centre de producció que també té a Tailàndia amb l'objectiu d'ampliar i modernitzar la seva capacitat de producció. A més, però, ha constituït dues noves filials internacionals, una a Irlanda i l'altra al Perú, amb l'objectiu de consolidar la seva presència en aquests països, on ja era present amb distribuïdors.

Metro de Xile

Dins d'aquesta estratègia d'internacionalització i consolidació com un dels majors fabricants del món d'equipaments de ventilació, també destaca l'obtenció, durant el darrer exercici, d'un important contracte de subministrament amb el metro de Santiago de Xile. Un projecte que generarà a S&P uns ingressos de 23,7 milions d'euros i que consisteix a subministrar, instal·lar i posar en funcionament el sistema de ventilació del metro de la capital de Xile.

A més, el grup també s'ha reforçat als Estats Units, amb la creació d'una plataforma logística a Califòrnia que donarà cobertura als clients que el grup té a la costa oest.

515 milions

L'empresa familiar, que disposa de diverses plantes de producció en territori català i també a Madrid, va superar per primer cop l'any passat els 500 milions de facturació i va incrementar un 4,5% la xifra de negoci, és a dir, va arribar als 515 milions d'euros. El 90% dels ingressos provenen del mercat exterior.

De Singapur a Bangkok

En el cas de les dues noves inversions, a l'Índia es tracta d'un centre de producció a Bombai d'una superfície de 15.100 metres quadrats. Dels 19 milions invertits, sis han estat en aquest projecte que permet substituir un antic centre que ha quedat obsolet. Pel que fa a Tailàndia, la inversió, d'entre dotze i tretze milions, és per a la construcció d'un edifici de 25.000 metres quadrats al costat de la planta que ja té a Bangkok i on es traslladarà la producció que actualment es realitza a Singapur. Això serà a partir del 2016, quan la planta d'aquest país està previst que desaparegui.

Soler & Palau dóna feina a 4.220 persones a tot el món. De fet, és present en una vuitantena de països i té fàbriques a França, el Regne Unit, Noruega, els Estats Units, Mèxic, el Brasil, Tailàndia, Malàisia, l'Índia i Singapur. A l'Estat espanyol les seves plantes de producció són a Ripoll, Sils i Torelló (Osona), on és des del 2011.

Eduard Soler i Josep Palau van fundar el 1951 un petit taller a Ripoll dedicat a la construcció d'aparells electromecànics que, amb els anys, s'ha convertit en aquest líder mundial en el sector de la ventilació que ha crescut arran de nombroses adquisicions, com ara la de Kruger Asia Holdings el 2009, que va representar un fort impuls al seu negoci internacional ja que tenia les plantes a Singapur, l'Índia i la Xina –Otam, Covent, Elektrodesign i Pluggit, entre altres.

LA DATA

1951
Any
en què Eduard Soler i Josep Palau van fundar a Ripoll un taller dedicat a la construcció d'aparells electromecànics.

LES XIFRES

19
milions
ha invertit en dues fàbriques a l'Índia i Tailàndia. I obre noves filials a Irlanda i el Perú.
515
milions
d'euros va facturar l'empresa el 2014, un augment d'un 4,5%. Té empleades 4.220 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia