Economia

El RACC preveu que 32.000 vehicles s'avariaran a l'estiu a les carreteres gironines

El 24 d'agost és el dia més conflictiu i es calcula que a la demarcació hi haurà 495 incidències

El mes d'agost s'espatllaran prop de 350 cotxes al dia

El RACC calcula que més de 32.000 vehicles necessitaran assistència mecànica a les carreteres gironines durant aquest estiu. La Direcció d'Assistència Mecànica i en Viatge del RACC ha analitzat el comportament del parc automobilístic català a partir d'una mostra de més de 247.000 serveis d'assistència mecànica i personal gestionats durant el 2014.

Cada any a l'Estat es produeixen més de 4,5 milions d'assistències mecàniques, de les quals més d'1,1 milions tenen lloc a Catalunya. D'aquestes, 113.000 es realitzen a la demarcació de Girona. L'estiu és l'època del 'any en què es produeixen més assistències degut a l'augment de desplaçaments per vacances i és per això que l'automòbil club calcula que més de 318.000 vehicles s'avariaran al llarg de tot l'estiu a tot Catalunya –32.000 en carreteres gironines–.

Durant l'agost, sempre segons l'estudi que ha fet el RACC, es preveu que 10.770 vehicles necessitaran assistència a les carreteres gironines, gairebé 350 vehicles al dia. A tot Catalunya, la previsió d'assistències per a aquest mes d'agost ascendeix a més de 106.000 vehicles.

El dia més conflictiu d'aquest estiu es preveu que sigui el 24 d'agost, en què “es calcula que més de 4.900 vehicles necessitaran assistència mecànica a tot Catalunya, dels quals 495 seran a la demarcació de Girona”.

En l'estudi, també destaca que el 29 per cent de les assistències a l'estranger es realitzen també a l'agost. Durant aquest mes es preveu que les companyies estatals d'assistència superin els 34.670 clients.

LES XIFRES

318.000
vehicles
s'avariaran al llarg de tot l'estiu a les carreteres catalanes, dels quals 32.000 seran a la demarcació.
113.000
assistències
mecàniques és el que calcula el RACC que hi ha al llarg de tot l'any a les carreteres gironines.

L'avaria més habitual és al sistema elèctric

A Catalunya, la primera causa de les varies és el sistema elèctric general del vehicle, en un 44,5% dels casos. En segon lloc, amb el 15,9% de les incidències son les rodes i els sistemes de direcció, suspensió i frens. Els components mecànics del motor ocupen el tercer lloc amb el 9,5%. Dilluns és el dia de a setmana en què es sol·liciten més serveis d'assistència, amb el 19% de les incidències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia