El Viver de Celleristes de la Conca de Barberà confia en un augment de la collita
Concactiva ha portat a terme treballs per ampliar la superfície destinada a l'emmagatzematge
Es preveu un raïm de més qualitat que l'any passat
Després que fa quinze dies van entrar al Viver de Celleristes de la Conca de Barberà els primers quilos de raïm de les varietats chardonnay i macabeu, les més primerenques, es dóna per començada la que serà la novena campanya de verema des que el viver va posar-se en funcionament. Els cellers estan esperant el punt més òptim de maduració per començar el procés d'elaboració dels vins.
Segons els celleristes allotjats, les previsions de collita són força bones i s'estima que la verema aportarà uns 140.000 quilos de raïm. Això suposa un 25 % més que en la campanya anterior.
Aquest any la capacitat d'emmagatzematge al Viver de Celleristes es podria veure sobrepassada per l'increment de l'activitat de les empreses i pel volum de quilos que s'espera que s'elaboraran. En previsió, Concactiva, l'entitat gestora del viver, ha dut a terme obres d'adaptació d'una nau annexa al viver perquè aquest espai de l'antic edifici de la cooperativa agrícola de Barberà de la Conca s'incorpori a la superfície d'emmagatzematge total del viver.
Actualment el nivell d'ocupació de les tines i espais és del cent per cent. D'aquesta manera se soluciona la falta de disponibilitat i les empreses poden continuar la fase de consolidació i seguir amb la planificació estratègica de creixement.
Els celleristes també apunten que la qualitat del raïm serà força elevada i superior a la de l'anterior campanya. Aquest fet, i un bon procés d'elaboració, ha de ser la clau perquè els vins que en surtin continuïn sent de primera qualitat amb les etiquetes de la DO Conca de Barberà i la DO Catalunya.
A més, enguany Concactiva i el Consell Comarcal han fet un pas més en l'impuls del sector vitivinícola amb la posada en funcionament del Viver de Cavistes que es troba a Montblanc. Aquest nou espai cedit per l'Ajuntament permet, igual que el Viver de Celleristes, iniciar una activitat empresarial en unes instal·lacions preparades per fer tot el procés d'elaboració del cava i amb condicions avantatjoses. L'objectiu és facilitar una eina als emprenedors que fan els primers passos en el sector.