Economia

Organitzen a Girona el primer Congrés Internacional d'Enoturisme

Una vintena de ponents, entre els quals Josep Roca, participaran en la trobada, que es farà el 24 d'octubre

Josep Roca, d'El Celler de can Roca, amb la conferència sobre La creativitat i l'enoturisme; Pere Bonet, de Caves Freixenet i president del Consell Regulador del Cava, que parlarà de L'enoturisme i la DO Cava; i María José Sevilla, directora del departament de Foods and Wines from Spain de l'ambaixada espanyola a Londres, són alguns de la vintena de ponents que participaran el dissabte 24 d'octubre en el primer Congrés Internacional d'Enoturisme, que se celebrarà durant tot el dia a l'Espaicaixa, a Girona.

Aquests reconeguts especialistes del món del vi aproparan als assistents l'enoturisme, com una disciplina que abasta un conjunt de vessants i que afecten tant el món del turisme com la cultura, les comunitats que viuen en llocs vitivinícoles, l'art, el patrimoni o la música, entre d'altres.

El congrés està promogut per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i té el suport de diferents organismes oficials, la Ruta del Vi de la DO Empordà, diferents DO catalanes, l'Ajuntament de Cassà de la Selva, l'Associació Catalana de Sommeliers, cellers i establiments d'hostaleria, i altres, com el Fòrum Garrotxa.

L'objectiu del congrés, tal com expliquen els seus organitzadors, és donar una formació de qualitat a partir de l'exposició de ponents de primer nivell i grans coneixedors dels diferents àmbits de l'enoturisme, així com servir d'excel·lent plataforma de networking, màrqueting i vendes.

Per aquest motiu, el públic a qui s'adreça és el consumidor final, l'amant del vi, el turista enològic, cellerers, hostalers, operadors turístics, propietaris de cellers, responsables de comunicació i màrqueting i qualsevol persona interessada en el món del vi i l'enoturisme.

A banda de les exposicions i de la compartició d'experiències, el congrés també inclourà tastos de vins de diferents cellers i denominacions d'origen, tant catalanes com estrangeres.

La jornada s'iniciarà a dos quarts de nou del matí a càrrec d'Agustí Ensesa, de Mestres Tastavins; Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia de la URV; Xavier Albertí, president de la DO Empordà; Pere Vila, president de la Diputació de Girona, i Felip Puig, conseller del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A la cloenda, a dos quarts de vuit del vespre, també hi ha prevista l'assistència del president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

LA DATA

24.10.15
Dia
que se celebra a Girona, matí i tarda, el Congrés Internacional d'Enoturisme.

LA XIFRA

16
Ponències diferents es presentaran durant la jornada, amb l'enoturisme com a fil conductor.

LA FRASE

L'objectiu del congrés és donar una formació de qualitat a partir de l'exposició de ponents de primer nivell

Presència de cellers

A banda de representants dels principals consells reguladors i especialistes en enoturisme, el congrés rebrà les ponències de representants de reconeguts cellers, com ara Xavier Oliver Conti, propietari de Bodegues Oliver Conti; Anna Castillo, responsable d'enoturisme del celler Abadal; Josep Trallero, enòleg de Bodegues Bell-lloc. També i com a representant d'un altre sector íntimament relacionat amb el vi, hi haurà Joan Puig, director general de la fàbrica de suro Oller. Des del Rosselló, hi haurà el president de la Fédération du Tourisme de Terroir, Jean-Louis Salies, i Patricia Gomez, responsable de comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell