Els tres festius fan pujar el públic a Firatast i Interquilt
En espera de les dades finals, els organitzadors calculen en més de 17.000 persones l'afluència a la cita gastronòmica
La iniciativa de fer servir plats de porcellana i coberts metàl·lics, molt ben rebuda
El pont del cap de setmana i ahir dilluns ha permès allargar una jornada el Firatast i l'Interquilt i, per tant, facilitar que les xifres de públic superin amb escreix els registres de les edicions anteriors. En espera de disposar, avui, dels recomptes definitius, l'organitzador, Jami Matamala, d'Incatis, donava per fet que acabarien superant els 17.000 visitants.
L'any passat, unes 15.000 persones van passar pel saló gastronòmic, però Matamala explicava que l'aposta ja no gira tant entorn de la quantitat de públic, que en les hores de màxima afluència pot acabar posant al límit l'espai disponible, sinó de la qualitat. En aquest sentit, destacava que “el gran repte aquest any era que tots els comensals disposessin de plat de porcellana, copes de vidre i coberts metàl·lics”, i s'ha assolit. “La gent ha agraït la diferència” de degustar productes de qualitat amb els atuells adients, en comptes dels tradicionals plats, gots i coberts de plàstic d'un sol ús.
Expositors satisfets
La majoria dels més de 40 expositors que han presentat les seves propostes a la fira gastronòmica marxaven satisfets amb les sensacions que han rebut dels comensals, però “evidentment ara falta que això ho notin a cada empresa” traduït en més comandes i encàrrecs. Entre les novetats d'aquest any, una marca especialitzada en productes sense gluten per a persones celíaques, receptes per a crudivegans i, en l'extrem contrari a aquesta darrera tendència, una gran àrea de brasa situada a l'exterior del recinte firal per coure-hi carns de vedella o botifarres. Matamala explicava que cada any hi sol haver força rotació d'expositors perquè el públic també demana novetats respecte a les edicions passades.
L'aliança amb Interquilt
Pel que fa a l'Interquilt, ha estat el segon any que la mostra d'articles per a labors i manualitats coincideix amb el saló gastronòmic, una confluència que els retroalimenta en nombre de visitants. Els tres festius, en aquest cas, han fet que la xifra de públic oscil·li entre els 7 i els 8 milers de persones, el doble de les primeres edicions. Matamala apostava ahir per mantenir la coincidència en les pròximes edicions, malgrat que l'any vinent, de traspàs, el 12 d'octubre caurà en dimecres i ja no podran beneficiar-se de l'efecte del pont. Però també retindran els que aquest any han marxat fora de Girona.