Economia

Cinc hotels fan conèixer la llana d'ovella xisqueta

Equipen habitacions amb matalàs i decoració d'aquest producte

Cinc hotels de l'àmbit del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici han transformat una habitació i l'han decorat amb articles confeccionats artesanalment amb llana d'ovella xisqueta (raça autòctona del Pallars). L'objectiu d'aquest projecte, liderat per l'Obrador Xisqueta i amb el suport del parc, és donar a conèixer als turistes els productes elaborats amb llana d'ovella des del seu vessant de la decoració de la llar i, de retruc, promocionar l'ofici de pastor. En totes les habitacions Xisqueta, la peça principal és el matalàs de llana, fet a mà i amb 100% llana del Pirineu. A part del matalàs, també s'omplen els racons de l'habitació de peces de llana, com ara llums, cortines, capçals, catifes, cortines, gerros o marcs de fotos. Totes les peces han estat fetes a mà per una dotzena d'artesanes del projecte Obrador Xisqueta, amb la llana dels ramats locals.

Ramón Aytés, de l'Hotel Pessets, ha explicat que els clients que s'allotgen en aquesta habitació especial reben una explicació del projecte i el més sorprenent per tots ells és el matalàs. Xavi Llimiñana, tècnic del parc, ha explicat que projectes com l'Obrador Xisqueta ajuden a treure partit de subproductes que no s'aprofitaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia