Economia

Freixenet planta vinyes a Bianya per fer vi garrotxí

El projecte és promogut per la marca i per René Barbier, i el producte es vendrà als restaurants de la comarca i en botigues gurmet

Al maig, es plantaran els primers 10.000 peus de vinya

La comarca de la Garrotxa no és una zona vinícola. Aquesta situació, però, es pot capgirar aviat, perquè Freixenet i René Barbier hi posen en marxa una explotació de vinya per produir un vi amb el segell de la terra. En concret, tenen previst plantar 10.000 peus de vinya en quatre hectàrees de la Vall de Bianya per produir un vi que es comercialitzarà d'aquí a tres anys, que és per quan hi ha prevista la primera anyada. El nom comercial segurament farà referència a la ubicació geogràfica de les vinyes, la producció es preveu petita i majoritàriament es destinarà als restaurants i a punts de venda gurmet de la zona. Els peus es plantaran aquesta primavera i, com que ja seran crescuts, es preveu que la primera producció de vi s'obtindrà en un marge de tres anys.

Freixenet ha decidit fer aquesta aposta després de l'anàlisi que ha encarregat del sòl de la zona, de les característiques hídriques i de l'estudi climàtic. Es tracta de dos camps que estan situats a sota del mas Mallol, un proper al mas veí de can Quelet i dos més, entre el polígon industrial dels Morrals i el riu. És la zona més baixa de la vall, on la inversió tèrmica fa que siguin molt humits tant el sòl com el subsòl i l'ambient. Per això, Freixenet ha optat per les varietats de vinya alsacianes i de la Borgonya, que són les zones vinícoles de l'Estat francès on el clima és similar a aquesta zona de la Vall de Bianya.

Més vi

Oliver Conti és un altre celler que ha apostat per la Garrotxa. En concret, i després de deu anys de treballar a les vinyes que té a Tortellà, ha tret al mercat un pinot negre. N'ha fet 1.200 ampolles, tot i que l'empresa espera que la producció augmenti de cara als pròxims anys, ja que amb les quatre hectàrees de terreny que té a la Garrotxa calcula que pot arribar a produir unes 20.000 ampolles. El primer a fer vi comercial a la Garrotxa va ser el Mas Gironella a les Planes d'Hostoles, a mitjan anys noranta del segle passat.

LA XIFRA

10.000
peus de vinya
es plantaran el mes de maig que ve entre Llocalou i l'Hostalnou de Bianya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia