Economia

La UP protesta a Mollerussa pels baixos preus en origen de la llet

Una trentena de ramaders convocats per Unió de Pagesos (UP) van protestar ahir a Mollerussa pels baixos preus en origen de la llet. El membre de la comissió permanent del sindicat Joan Guitart va explicar que la concentració es va fer davant de la firma Puleva-El Castillo per denunciar que incompleix la normativa comprant llet de fora del país i venent-la com si fos ''producte de proximitat''. Una delegació del sindicat va entrar a la fàbrica per lliurar un manifest a la direcció i exposar la situació per la qual passen.

La UP afirma que el preu mitjà de la llet en origen és de 0,31 euros el litre, per sota dels costos de producció si es té en compte que la mitjana de la suma de les despeses fixes i variables és de 0,34 euros el litre. També insta el Departament d'Agricultura i el Ministeri a ''fer creure'' a les grans multinacionals a l'hora de complir l'acord làctic signat el setembre passat amb la indústria i la gran distribució.

Segons UP, des del gener de l'any passat la indústria ha deixat de comprar llet a 32 explotacions catalanes, fet que ha provocat que al desembre en quedessin 573 de les 605 que hi havia al gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia