Serhs trasllada a Mataró la divisió alimentària del grup
La nova planta, que s'està construint al polígon industrial de Mata-Rocafonda, permetrà triplicar la producció de menjar actual
L'empresa inverteix 4,5 milions d'euros en les instal·lacions, que estaran enllestides a l'estiu
El grup Serhs traslladarà a Mataró la seva divisió de gestió i de producció alimentària, que actualment es troba a Vilassar de Mar. La nova planta, que s'ha batejat amb el nom de Cuina d'Alt Rendiment, s'ubicarà al polígon industrial de Mata-Rocafonda i inclourà també les oficines d'aquesta secció de negoci de la companyia maresmenca. El director general de Serhs Food, Raimon Bagó, explica que les instal·lacions de Vilassar de Mar havien quedat petites per donar resposta a tota la demanda i fer un pas endavant pel que fa a la millora tant de l'eficiència com de la innovació. Amb un espai polivalent de 4.700 m², les noves dependències mataronines, que es preveu que puguin quedar enllestides a l'estiu, permetran triplicar la capacitat productiva actual i arribar a elaborar fins a vuit tones diàries de menjar i 2,5 milions de quilos anuals sense perdre “l'essència de la cuina tradicional”.
Bagó destaca que el futur edifici inclourà una zona específica per a la preparació de productes lliures d'al·lergens, però també sales per fer-hi demostracions, aules de formació, laboratoris i un passadís panoràmic que permetrà als visitants i a les escoles seguir i conèixer tot el procés culinari des de l'arribada del producte fresc fins a la zona d'envasat sense interferir en l'activitat. “Serà un equipament flexible per produir qualsevol tipus d'àpat”, destaca el director general, que recorda que l'empresa té més de 500 referències diferents que es poden adaptar a les necessitats concretes dels prop de 300 clients que té i que van des de llars d'infants i escoles fins a residències per a avis i hospitals passant pels recintes penitenciaris. “Cuinem a la carta i som capaços d'elaborar menús sense sal, baixos en greix o amb productes dietètics”, hi afegeix Raimon Bagó.
L'espai que ocuparà la Cuina d'Alt Rendiment ja pertanyia al grup empresarial. De fet, hi tenia un magatzem de distribució de begudes, Coratama, que ara s'ha traslladat a Palafolls, on Serhs ha concentrat aquesta altra divisió.
El directiu admet que per posar en marxa aquest nou centre d'última generació l'empresa hi ha invertit 4,5 milions d'euros i anuncia que s'haurà d'ampliar la plantilla actual, que està formada per un centenar de treballadors. El projecte ha de permetre a més ampliar el negoci i, a banda de servir menjar a col·lectivitats, l'activitat central fins ara de Serhs Food, també s'està estudiant la possibilitat de vendre el producte que elaboren a tercers i guanyar nous clients amb la gestió dels menjadors de les empreses.
LA XIFRA
LA FRASE
“Un lloc on val la pena invertir”
La regidora de Promoció Econòmica de Mataró, Dolors Guillen (CiU), ha celebrat l'anunci fet pel grup Serhs de traslladar a Mataró el seu centre de producció. Per a Guillen, el fet que grans companyies com aquesta es fixin en la capital del Maresme és el resultat de l'aposta del govern municipal per promocionar-la com una ciutat atractiva per a inversors i empreses. “Des del mandat passat s'ha treballat molt l'àmbit de la percepció de Mataró com un lloc on val la pena invertir”, afirma Guillen. En aquest sentit, la regidora destaca la tasca que es porta a terme des del parc tecnològic Tecnocampus i els serveis d'empresa per oferir assessorament als emprenedors. Des de l'empresa maresmenca, el director general de Serhs Food, Raimon Bagó, reconeix que la intenció no era marxar de la comarca, un territori en el qual la firma se sent molt arrelada, i que la possibilitat d'anar a Mataró va reeixir ràpidament perquè de seguida s'hi va entendre amb l'Ajuntament, que hi va posar totes les facilitats perquè la Cuina d'Alt Rendiment del grup es quedés a la ciutat.