Economia

Agents turístics estrangers, de visita a Gandsa

La comarca posa en relleu la seua garnatxa blanca davant els experts

Una quinzena de periodistes internacionals i operadors turístics vinguts d'Europa i els Estats Units han participat, aquest cap de setmana, en els cinc viatges de familiarització organitzats per descobrir les dotze DO catalanes del vi. Una d'aquestes, la de la Terra Alta, que els últims anys ha agafat embranzida en l'enoturisme.

L'expedició ha visitat, entre divendres i diumenge, Gandesa i Vilalba dels Arcs. D'aquesta manera, han pogut conèixer de primera mà l'oferta d'aquesta comarca, encara desconeguda per a molts turistes i empresaris del sector. “Ja havia tastat vins de la Terra Alta en un restaurant de Tarragona i em van entusiasmar”, explica Shannon Essa, operadora turística nord-americana de l'empresa GrapeHop Tours. Segons assenyala, el vi de garnatxa blanca, la varietat més representativa de la comarca, “és fantàstic”. “He vingut per saber-ne més. Volem aprendre sobre noves varietats i sobre processos de producció tradicionals. Fer-ho sobre el territori i assaborir les activitats complementàries que s'hi ofereixen”, clou. La jove empresa gandesana Vi Origen ha estat una de les empreses del territori que ha acollit els empresaris turístics. “Crec que els operadors turístics han quedat contents amb la proposta que els hem fet. Esperem que la incloguen en la seua oferta”, explica Jordi Navarro, soci fundador de Vi Origen.

El vi, una eina per diversificar el turisme

Aquesta acció de promoció, impulsada per l'Agència Catalana de Turisme, s'emmarca dins els actes de l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme i a la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016. Es fixa l'objectiu de treballar per millorar la notorietat de Catalunya com a destinació associada a l'experiència enoturística, un producte d'alt valor afegit que contribueix a desestacionalitzar el turisme i descentralitzar-lo. La majoria de participants feia dies que ja eren a Catalunya per participar en el Congrés Internacional d'Enoturisme, una de les trobades anuals més importants d'enoturisme, que es va fer a Sant Esteve Sesrovires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona