Economia

Els pescadors d'Arenys es mobilitzen en contra de l'arribada de Peixos Ros

Omplen el port amb cartells en contra de la concessió de l'antiga llotja al majorista de peix

L'Ajuntament espera la trobada amb Ports de la Generalitat

Diumenge al matí, la tranquil·litat del port d'Arenys de Mar, amb la llotja tancada, va ser més moguda del que és habitual amb les corredisses dels qui penjaven els cartells en contra de l'arribada del majorista de peix del Grup Ros. La polèmica arran de la concessió de l'antiga llotja a l'empresa de Blanes ha generat malestar entre els pescadors, que consideren una competència deslleial la comercialització de peix en segona venda que es farà a dins el port. Els pescadors no s'ho van pensar dues vegades a col·locar una pancarta a la façana de l'antiga llotja on s'ha d'instal·lar Ros, i on es pot llegir: “El port, per als pescadors d'Arenys.”

La voluntat de la nova concessionària era poder instal·lar-se a l'antiga llotja després de fer les reformes i obrir al públic per comercialitzar peix, tant de la llotja com de fora, aprofitant la temporada d'estiu. De fet, segons explica l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), l'empresa ja ha presentat el projecte d'obres a l'Ajuntament, que hauria de donar també la llicència d'activitats. L'alcaldessa té clar que abans s'haurà de parlar amb Ports de la Generalitat perquè la venda que es preveu amb aquesta concessió no està prevista en el pla d'usos del port. La pròxima reunió amb la Generalitat serà dijous. Si l'Ajuntament no atorga la llicència d'obres o activitats no es podrà fer efectiva la concessió que va atorgar l'administració competent de la Generalitat per als pròxims quinze anys.

Des de la confraria de pescadors, el patró major, Antoni Marzoa, està esperant la resolució de l'informe del Síndic de Greuges abans d'emprendre accions judicials per denunciar les irregularitats en la concessió. “Estem esperant esdeveniments perquè sense permís de l'Ajuntament no poden fer res”, afirma. La confraria presentarà avui el recurs d'alçada contra la concessió, després que ells també s'haguessin interessat per la concessió i haguessin treballat conjuntament amb Ports per convertir l'antiga llotja en un centre de divulgació de la pesca i l'aqüicultura.

LA FRASE

Estem esperant esdeveniments perquè sense permís de l'Ajuntament no poden fer res
Antoni Marzoa
patró major del port d'Arenys de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia