Economia

La collita de maduixes, més fluixa que mai

Els pagesos diuen que han madurat quan no tocava i ara n'hi ha poques

Els productors ja fa setmanes que cullen les maduixes del Maresme, però ja avancen que la temporada forta d'abril i maig d'altres anys no es produirà. “No n'hi ha gaires”, asseguren des de la UMAC, l'associació de productors que es manté a Calella i que aplega els pagesos que encara persisteixen conreant maduixes. “Han madurat abans del que tocava i també els va bé una mica de fred per evitar malures i per deixar descansar les terres”, expliquen.

A més de fluixa, la producció del Maresme tampoc s'està valorant en els mercats. “Sort tenim dels consumidors de proximitat, perquè a Mercabarna no ens diferencien i anem tots al mateix sac que el que arriba de fora”, indiquen des de Calella. El volum de producció continua a la baixa, amb menys extensió i productors, i lluny del milió de quilos que es feien a la comarca.

Ahir es presentaven a Sant Iscle de Vallalta les jornades gastronòmiques de la maduixa que s'impulsen des del Consell Comarcal amb l'objectiu de potenciar aquest producte de proximitat que s'ha guanyat un renom de qualitat. Restaurants, pastisseries i altres establiments alimentaris de tretze municipis participaran en aquesta edició, que se celebrarà del 22 d'abril al 29 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.