Castell del Remei aposta per l'elaboració de blancs
Planta nous ceps per incrementar la producció de ‘sauvignon' blanc
Quatre de cada cinc vins de la DO Costers del Segre provenen de raïms negres
Castell del Remei ha iniciat la plantació de nous ceps amb què espera incrementar la seva producció de varietats de vi com ara el sauvignon blanc. Després de dur a terme els primers experiments fa un any en un terreny situat dins de la seva finca de Penelles (Noguera), la direcció del celler ha decidit continuar apostant per aquest producte i ampliar en cinc hectàrees la plantació de vinyes amb què elaboraran nous blancs.
Les argiles que conformen el sòl d'aquesta zona contribueixen a aconseguir uns vins més suaus. D'aquesta manera pretenen potenciar un producte que molts cops acaba fent-se servir per elaborar cava i que ara per ara representa una cinquena part dels vins de la DO Costers del Segre; les denominacions d'origen de la Terra Alta i el Penedès són on té més pes.
La reivindicació dels blancs serveix, segons la direcció de Castell del Remei, per seguir la tendència dels consumidors a escala mundial, que demanen varietats més lleugeres. El principal motiu és que aquesta beguda també es consumeix cada cop més fora dels àpats i s'utilitza per acompanyar aperitius o postres.
El celler produeix anualment unes 650.000 ampolles de vi de diferents varietats. La seva facturació ha crescut al voltant d'un cinc per cent en els darrers dos anys, en bona part gràcies a la posada a la venda de nous productes. L'increment de vendes s'ha produït, sobretot, entre els clients que té arreu de l'Estat i la voluntat és la d'incrementar en un futur el nombre d'exportacions cap al continent americà.
Castell del Remei forma part des de fa un any i mig –des que l'empresari vitivinicultor Tomàs Cusiné va assumir-ne la direcció– d'un grup empresarial integrat per quatre cellers: tres dels quals ubicats a la DO Costers del Segre i l'altre, a la de la Conca de Barberà. Des d'aleshores s'ha dut a terme una renovació de la seva imatge i també s'ha intensificat la recerca de noves varietats, com ara les que s'extreuen de les vinyes en altura que tenen a la zona de les Garrigues.