Economia

Els productors de fruita reclamen mesures

Es mobilitzaran demà a Lleida, convocats pel Grup de Pagesos Manifestants

Productors de fruita dolça es manifestaran demà a Lleida per exigir a les administracions solucions a la crisi de preus que arrossega el sector. La protesta està convocada pel Grup de Pagesos Manifestants, que agrupa productors de diversos municipis del Segrià i que té el suport de les organitzacions agràries JARC-COAG i Asaja.

Els convocants reclamen que es prioritzi la figura de l'agricultor professional en el repartiment dels ajuts i en l'accés a les retirades de fruita previstes per aquesta campanya per la UE pel vet rus a les importacions. També demanden un augment de la quota per a retirades i que tots els sistemes previstos en l'esborrany de reglament europeu tinguin la mateixa quantia de subvenció. En aquesta matèria, els convocants reclamen també que s'estableixi una quota màxima per explotació.

A banda, el Grup de Pagesos Manifestants vol mesures per regular la producció, per evitar la venda a pèrdues per part de la gran distribució i campanyes de promoció del consum de fruita, amb mesures de penalització “exemplificatives”.

La tractorada arrencarà a les deu del matí de la rotonda dels instituts de Lleida i, després de passar pel Departament d'Agricultura i la subdelegació del govern de l'Estat, està previst que finalitzi davant la seu de l'Afrucat. “Venim de dues o tres campanyes molt dolentes i hem de mirar que la cosa no continuï, perquè sinó estem morts”, diu Jonathan Sanjuan, portaveu del Grup de Pagesos Manifestants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia