Economia

Grup Ros renuncia a vendre a l'antiga llotja d'Arenys

L'empresa de Blanes no farà ús de la concessió que li havia atorgat Ports de la Generalitat i diu que se'ls ha “malinterpretat”

L'Ajuntament li ofereix anar al polígon, però la firma ho veu difícil

“No ens fem enrere nosaltres, ens hi han fet tirar perquè no s'ha entès el que veníem a fer a Arenys.” Amb aquestes paraules, el responsable de l'empresa majorista de peix Grup Ros, Francesc Ros, mostrava el seu malestar després d'anunciar a través d'un comunicat que aturen el projecte per instal·lar-se a l'antiga llotja del port arenyenc.

Un canvi de rumb a última hora de la companyia de Blanes, que tenia previst reconvertir, abans de l'estiu, l'antiga llotja en un centre de distribució i venda de peix. Una inversió que només donar-se a conèixer va aixecar les crítiques de la confraria de pescadors Sant Elm, que alertava de la “competència deslleial” que podia representar per a les vendes a llotja i denunciava les irregularitats en la concessió de l'espai, atorgat per Ports de la Generalitat.

La mateixa empresa reconeix que “l'oposició visceral” de la confraria, així com els problemes administratius que han anat sorgint, els han frenat a tirar endavant la inversió, que estava pendent de rebre els permisos municipals, per fer les reformes per poder autoritzar la llicència d'activitat.

La confraria va al·legar, però, que la venda de peix a l'engròs incompleix la normativa del pla d'usos del port i que Ports no ha renovat la concessió que tenien de l'antiga llotja el 2006. Per la seva banda, el responsable de l'empresa va assegurar ahir que s'ha “malinterpretat i s'ha dirigit en contra els pescadors”, des del capdavant de la confraria i en contra de l'empresa familiar.

El patró major del port, Antoni Marzoa, havia convocat ahir a la tarda una assemblea de pescadors perquè l'empresa pogués explicar-se, arran del rebuig a la seva arribada. La reunió, però, es va desconvocar a última hora per motius familiars del patró major. “Quan ens ho diguin, vindrem a donar la nostra versió dels fets als pescadors d'Arenys”, deia ahir Ros.

Altres ofertes

“Quan es tanca una porta se n'obre una altra”, deia Ros donant per fet que el seu projecte interessa a d'altres llocs. A la trobada que van tenir els responsables de l'empresa amb l'Ajuntament, l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), va proposar instal·lar-se a algun dels dos polígons del municipi. “No ho van descartar”, apunta Moreno. Tot i reconèixer que s'han de tornar a asseure, el representant de l'empresa veia “complicada” aquesta possibilitat.

LES FRASES

Ens han fet tirar enrere perquè no s'ha entès el que veníem a fer a Arenys
Francesc Ros
propietari de grup ros
Se'ls va oferir la possibilitat de posar-se al polígon, i no la van descartar
Annabel Moreno
alcaldessa d'Arenys de Mar (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.