Economia

Els treballadors volen que Ercros aclareixi si marxarà

L'empresa els va comunicar que les possibilitats de continuar a Cardona eren “mínimes”, sense donar més detalls

Els sindicats envien una carta a la direcció en què demanen “una posició clara”

Els sindicats CCOO i UGT han enviat una carta formal a Ercros perquè l'empresa aclareixi si marxarà de Cardona a final del 2017. Josep Maria Peña, un dels delegats de personal de la fàbrica bagenca –on treballen 35 persones–, va exigir ahir “una posició clara” a la química: “No podem viure durant un any i mig amb aquesta incertesa.”

Segons va relatar, el director de negocis els va comunicar fa mesos que la pèrdua d'un gran client “podria fer reduir la producció a Cardona, que hi podria haver algun acomiadament i que s'estaven fent esforços per millorar la qualitat de la sal”, i hi va afegir: “La setmana següent vam quedar glaçats quan ens va dir que les possibilitats de continuar eren mínimes; va ser una galleda d'aigua freda.”

Des d'aleshores, segons diu, s'han vist amb l'alcalde i amb els dos sindicats, però l'empresa no els ha aclarit res més, motiu pel qual han enviat la carta. Abans de fer cap mobilització, esperaran alguns dies perquè Ercros contesti. També estan en espera de la reunió que es farà entre l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la Generalitat per tractar del tema.

Tal com va publicar ahir aquest diari, Ercros planeja deixar d'explotar el runam que queda a Cardona a final del 2017. Darrere la possibilitat de tancament hi hauria el fet que la nova sal vacuum de Súria proporcionaria a Ercros un mineral més barat i de més qualitat, tot i haver-lo de comprar a través d'un intermediari, ja que Iberpotash va donar l'exclusiva de compra a la multinacional química holandesa Akzo.

Peña va dir ahir: “En qualitat no podem competir, però s'ha de tenir en compte que a Cardona deixaran de fer una labor mediambiental.”

LA XIFRA

35
treballadors
té ara la fàbrica de flotació de Cardona, de la qual depenen desenes de llocs de treball indirectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia