Economia

turisme

Creix del 18% el nombre de pernoctacions al Jussà

Les pernoctacions turístiques han crescut del 18% al Pallars Jussà d'ençà del 2013, segons es desprèn de les xifres obtingudes mitjançant la recaptació de la taxa turística. El Consell Comarcal assenyala que aquest gravamen ha permès obtenir dades fiables sobre l'evolució.

El 2013, primer any de què es tenen dades, l'ocupació del sector hoteler del Jussà va ser de 57.483 pernoctacions, i dos anys després, el 2015, aquesta xifra va créixer fins a 68.031. Pel que fa al 2016, de moment només es coneixen les dades del primer trimestre de l'any i refermen aquesta tendència a l'alça del turisme a la zona.

Aquestes xifres fan referència a les pernoctacions en hotels, cases rurals, hostals, càmpings i apartaments turístics, però no inclouen les persones que s'allotgen en albergs i segones residències, que en el cas del Pallars Jussà representen un gruix important dels visitants. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, considera que aquest augment “és fruit de l'esforç que el sector privat ha fet per crear productes turístics de qualitat lligats al patrimoni cultural, social i natural de la comarca”.

D'altra banda, l'oficina de turisme del Pallars Jussà, ha atès aquest any 5.971 consultes, 1.500 més que en el mateix període de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia