Guardiola: «Juguem millor que la temporada passada»

Guardiola defensa la imatge de l'equip i es mostra confiat que serà als vuitens de la Champions

Treu importància a la falta de gol i afirma que el Barça sortirà reforçat d'aquesta situació difícil

la situació
«No hem de tenir por; hem fet molt bons partits, però a vegades crear també esgota»
La filosofia
«En els partits de la Champions hem donat una bona imatge i seguirem el mateix camí»

«Amb un somriure tot és més fàcil», deia ahir Guardiola. El tècnic sol tenir un missatge precís i contundent per a cada moment, i després de l'empat insuficient aconseguit a Kazan va voler deixar clar, sobretot, que té poques coses a retreure a l'equip, que ni ell ni la plantilla estan preocupats, i que sortiran reforçats d'aquesta situació. Ja va avisar a principi de temporada que qualsevol comparació respecte als resultats del curs passat resultaria odiosa, i ahir va ser ell qui va contrarestar les crítiques amb un símil desafiant: «Juguem millor que la temporada passada, en molts aspectes. Som un equip millor, perquè fa més temps que estem junts.» El cos tècnic està convençut que l'equip ha donat «una gran imatge» en els quatre partits de la Champions i que arribar a les dues últimes jornades de la lligueta sense tenir la classificació assegurada és normal tenint en compte la duresa del grup: «No crec que ens falti frescor. A Pamplona gairebé no ens van rematar i això, contra un equip de Camacho, té molt mèrit. I a Kazan també vam fer un molt bon partit. Estem bé, però a vegades crear també esgota i les victòries costen.»

Una altra de les idees que a Guardiola li agrada destacar en els moments difícils és que ni les crítiques ni un mal resultat puntual faran que variï els principis futbolístics: «Si ens hem d'anar cap a casa serà per aquest camí; amb possessió de pilota, anant a buscar els partits... Contra l'Inter o contra qui sigui. Sempre hem donat una bona imatge, la imatge d'allò que som.» Una filosofia que a vegades pot encallar-se contra rivals decididament defensius, però que a la llarga ha donat fruits. Almenys, amb Guardiola a la banqueta. «Si superem aquesta situació, si superem aquest grup tan complicat, estic segur que en sortirem reforçats», explicava ahir Guardiola, que va evitar qualsevol signe de feblesa o de dubte en el seu discurs. Primer, fent referència a les seves sensacions: «No tinc cap por, estarem a vuitens.» I després, al·ludint als jugadors. Va assegurar que no ha pensat «ni mig segon» en possibles reforços d'hivern, va defensar la feina de jugadors com ara Messi i Ibrahimovic, i va treure importància als problemes que ha tingut l'equip per marcar en els últims partits: «El gol sempre és una conseqüència del joc, Ja entraran. No em preocupa.» També es va mostrar, com és habitual en ell, respectuós amb les crítiques i conscient de la pressió que afronta l'equip: «Això és el Barça i s'ha de guanyar sempre. Si perd, les portades ja parlen de Robinho.»

Encantat amb la progressió d'Ibrahimovic

Tot i que últimament no està tenint gaire sort de cara a porteria, Ibrahimovic ha mantingut un bon nivell de joc i ahir es va emportar els elogis de Guardiola: «Al principi li va costar una mica, perquè no va poder fer bé la pretemporada i és un jugador gran, que necessita rodatge. Però en els últims quatre o cinc partits ha fet un canvi impressionant. És més participatiu, decideix partits... Estic contentíssim amb el seu rendiment.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.