LA PRÒRROGA DE LEB OR

Ja no és tan lluny

POCS, PERÒ BONS. Les últimes tres jornades del Lleó són per destacar, ja que, com veurem, en l'equip hi ha hagut diverses absències de consideració. En aquest període, els castellans han obtingut dues victòries i una derrota. El primer d'aquests enfrontaments, guanyat a casa contra el Sant Josep de Girona, el van jugar amb una rotació de només set jugadors, ja que Rick Hughes i Antxon Iturbe estaven lesionats. En el segon, a Saragossa, no van tenir cap opció (51-20 en el descans). Faltaven Hughes, encara lesionat, i Alex Urtasun, que no va poder jugar per contracte. Divendres passat, van derrotar a la seva pista el CBT, malgrat que Hughes tampoc no va poder jugar.

És significatiu que, tot i aquestes baixes, el Lleó hagi tret un balanç positiu d'aquests enfrontaments. L'equip ha respost bé, sobreposant-se a aquests contratemps i jugadors com Ryan Humphrey, Franco Rocchia –actuant, en certes fases, en la posició de quatre– o Ross Schraeder han pres el relleu anotador. Aquesta resposta fa pensar que és un equip que no depèn en gran mesura dels jugadors de renom. Amb l'absència dels seus màxims anotadors i jugadors referència –Urtasun, exterior i Hughes, interior–, els que normalment no destaquen en aquest apartat han demostrat que tenen la capacitat per assumir aquest paper quan és necessari.

Fa l'efecte, per tant, que es tracta d'un grup que té dues qualitats molt importants per poder estar a dalt en aquesta lliga. Primer: té dues referències clares envoltades de jugadors de nivell alt de LEB Or; i, segon, tothom té clar el paper que li pertoca. De moment, i tot i aquests imponderables, els lleonesos estan en zona de play-off: són novens, amb 5-3 de balanç (4-0 a casa).

els triples. Després d'haver-se jugat ja una quarta part del campionat, reprenem el tema que vam tractar en la primera jornada: l'efectivitat des de la línia de 6m75. En la jornada inaugural, el percentatge dels 18 equips va ser del 28% (94/333) i només dos equips van ser capaços d'anotar-ne 9 o més. Ara, un mes i mig després i en la vuitena jornada, el percentatge ha crescut fins al 33% (117/351) i hi ha hagut cinc equips amb 9 o més d'anotats.

Com és lògic, els percentatges han anat en augment a mesura que passaven els partits. Arribats a aquest punt, crec que la situació en general ja s'ha normalitzat. Els percentatges actuals no difereixen gaire dels que s'han obtingut en les últimes campanyes de LEB Or i, fins i tot, hi ha jugadors que en aquest moment estan per sobre del que van aconseguir la temporada passada en la distància antiga (6m25). Com a exemples a remarcar, hi ha els casos de Nacho Ordín (Breogán), amb un 41% davant el 36% de la temporada passada o Levi Rost (La Laguna) 45% davant 40%. En línies generals, els que solen anotar des d'aquesta distància ja han passat el període d'adaptació necessari per continuar essent efectius des del 6m75.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.