Johan Cruyff

Seleccionador nacional

Cruyff: «Amb l'esforç dels jugadors, el camp s'hauria d'omplir»

«No m'ha fet falta sortir de
la banqueta, perquè tothom
ha fet el que cal i l'equip ha
estat molt concentrat»
«Mentre no es pugui competir en tornejos oficials, no podem saber quin paper hi faríem, però tenim molta qualitat»
Cal agrair el seu compromís, han arribat a les sis del matí, han jugat amb el cor i amb disposició de sacrificar-se»

Tot i la victòria de Catalunya contra un combinat de nivell com l'argentí, el seleccionador català, Johan Cruyff, va marxar del camp força descontent amb una cosa: la resposta del públic. «Amb el compromís i l'esforç que han demostrat alguns jugadors, com els del Barça, que havien arribat a les sis del matí, m'hagués agradat que l'estadi s'hagués omplert.» El seleccionador català no es va mostrar gaire satisfet amb l'assistència que hi havia al Camp Nou el dia del seu debut i va reclamar un major suport en les pròximes cites. De fet, Cruyff va suspendre la resposta de l'afició: «No l'aprovo i no crec que sigui correcte tenint en compte l'esforç dels jugadors, que han demostrat que són uns autèntics futbolistes i que els agrada el futbol.»

Això sí, el nivell que va mostrar el combinat català el va satisfer del tot: «Hem fet un bon partit, ja que a Catalunya hi ha jugadors de molta qualitat.» Fruit d'aquest bon futbol, el tècnic holandès gairebé no va aixecar-se del seu seient de la banqueta, perquè, segons va explicar, tothom feia el que calia fer i «amb molta concentració».

El seleccionador de Catalunya també va parlar sobre el paper que faria el seu combinat en una competició com el mundial i va afirmar: «Avui hem superat un rival de qualitat, però mentre no es disputi cap partit oficial és complicat saber quin seria el nostre rendiment. Això sí, Catalunya disposa de futbolistes molt bons.» El seleccionador també va parlar de la possibilitat de jugar més d'un partit a l'any contra una selecció de nivell i va explicar que era una cosa realment complicada: «Sempre hi ha el problema del temps. Els equips disputen tantes competicions i tants partits que és complicat trobar dates.»

Johan Cruyff, que va alinear sis futbolistes del Barça en l'onze inicial, va voler-los mostrar el seu agraïment, no només pel fet que arribessin a les sis de la matinada a Barcelona, sinó que també perquè van «jugar amb el cor, tenen el cap molt ben posat i estan disposats a sacrificar-se». Segons el tècnic, els blaugrana de la selecció van complir a la perfecció. Cruyff també va lloar la resta de jugadors convocats, ja que va afirmar que cap d'ells «havia tingut dubtes» a l'hora de jugar amb la samarreta de Catalunya.

D'altra banda, va voler explicar per què, a diferència d'altres convocatòries, en la llista d'ahir no va comptar amb cap jugador dels equips catalans de la segona divisió. «Aquest és un país on ens agrada guanyar i ningú no hagués estat content si hagués seleccionat futbolistes de qualsevol divisió i haguéssim perdut», va sentenciar Cruyff.


el joc de l'equip


EL NIVELL DE LA SELECCIÓ


l'esforç dels blaugrana



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.