Tot i l'empat, el Barça ja es el primer de l'història que no perd en les 16 primeres jornades

Supera el de Venables del curs 84-85 amb dotze victòries i quatre empats

Ahir va ser el primer partit que no es guanya jugant a casa en la lliga

El Barça no va començar ahir el 2010 de la millor manera, i fins i tot podria veure com el Real Madrid l'empata avui en la classificació. El conjunt de Florentino Pérez i Manuel Pellegrini començarà aquesta nit el seu partit contra l'Osasuna al Reyno de Navarra a tres punts del Barcelona, però això no treu que la temporada dels homes de Guardiola segueixi sent excel·lent. L'equip blaugrana no ha perdut cap partit de lliga al Camp Nou (només ha estat capaç de guanyar-li aquesta temporada el Rubin Kazan en la fase de grups de la lliga de campions), i són ja setze les jornades que porta sense perdre des que es va iniciar el campionat, superant així una nova marca. El d'ahir, però, és el primer partit en lliga en què no es guanya a casa.

El Barça de Pep Guardiola estava igualat amb el de Terry Venables de la temporada 1984-85. Els dos havien aconseguit no perdre en les primeres quinze jornades de lliga, tot i que l'actual tenia millors números que el de l'anglès. Aquell va sumar deu victòries i cinc empats i l'actual sumava dotze victòries i tres empats. Amb l'empat d'ahir, l'actual Barça ha aconseguit superar el rècord d'imbatibilitat, però no el que ha tingut un millor inici de lliga en tota la història, perquè en l'inici de la passada es van sumar més punts. La ratxa de l'equip de Venables es va acabar a San Mamés, on Julio Salinas va donar la victòria a l'Athletic per la mínima.

Amb l'empat contra el Vila-real, el Barça també aconsegueix uns immillorables números com a local des que es va iniciar la lliga, ja que ha guanyat set partits dels vuit que ha disputat al Camp Nou, ha marcat 22 gols i n'ha encaixat només sis.

El Vila-real, sempre dur.

El que tampoc canvia és la facilitat del Vila-real per puntuar al Camp Nou. Els de la Plana, fins ahir, havien jugat deu vegades a l'estadi i havien estat capaços de puntuar en sis oportunitats, tres victòries i tres empats. En les seves dues últimes visites, havia tret alguna cosa positiva. El curs passat va empatar a tres. Un gol de Joseba Llorente en el temps afegit va evitar que el Barça pogués celebrar el títol de lliga aquell dia davant la seva afició, i que els de Guardiola haguessin d'esperar una setmana per ser campions, precisament gràcies a la victòria del Vila-real contra el Real Madrid. Un any abans, el Vila-real havia guanyat al Camp Nou (1-2). I ahir, un nou empat de l'equip groc. Ja en són quatre.

Ibrahimovic veu una groga i no jugarà a Tenerife

En els darrers minuts del partit, el suec Zlatan Ibrahimovic va veure una targeta groga per una dura falta sobre Godín quan intentava recuperar una pilota, amonestació que significa la cinquena en el campionat de lliga, per la qual cosa el proper partit, que serà el proper cap de setmana al camp del Tenerife, no el podrà jugar. Ibrahimovic, però, sí que podrà jugar dimarts davant del Sevilla en el primer partit dels vuitens de final de la copa. Fins ara, Ibrahimovic ha jugat 15 dels 16 partits de lliga del campió de les sis copes. Només es va perdre el partit al camp del València, que va finalitzar en empat sense gols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.