Messi o descansa ara o no ho farà mai

L'exigència del final de curs fa que Guardiola no trobi el moment d'aturar-lo

L'argentí fa quinze partits que participa en l'onze de manera interrompuda

Durant aquest 2010 només s'ha perdut l'estrena de l'any, contra el Vila-real

En els quinze últims partits, Messi ha marcat 18 dels 34 gols que acumula aquesta temporada

Si les coses funcionen, el que has de tractar de fer és no moure res. És una de les normes bàsiques del manual de l'entrenador. Si una peça rutlla a la perfecció en el conjunt blaugrana és Leo Messi. El moment pletòric del davanter argentí ha servit per compensar la baixada de nivell d'un Barça que aquesta nit, molt possiblement, haurà de fer un pas endavant sense la seva nau capitana al camp. Com a mínim, al començament. I és que Guardiola és conscient que molt possiblement ha de trencar la norma. És una decisió que no acaba de tenir clara –fins a l'últim moment no ho decidirà–. Tot i això, el tècnic sap que en un calendari sense treva (diumenge l'equip visita l'Ono Estadi i dimecres ha d'anar a Londres per afrontar l'anada dels quarts de final de la Champions), avui és una de les poques oportunitats que té per dosificar la seva estrella. Si la decisió depengués exclusivament de Messi, no hi hauria debat possible. L'argentí vol jugar sempre. De fet, és dels pocs futbolistes de la plantilla blaugrana que s'escapa d'unes rotacions que, malgrat que són més espaiades que les de la temporada passada, es continuen aplicant. De fet, dels setze partits que el Barça ha disputat el 2010, Leo només s'ha perdut el primer, contra el Vila-real. Va ser el segon dia de l'any quan Guardiola va prescindir d'ell. Allò va ser un pacte previ, ja que el tècnic li va donar permís perquè allargués les seves vacances a l'Argentina (va aterrar a Barcelona el dia d'any nou). Des d'aquell dia, Messi no ha sortit mai de l'onze inicial. Onze partits de lliga, dos de copa (Sevilla) i dos de Champions (Stuttgart) en els quals el seu ascendent en l'equip no ha deixat de créixer. En aquests quinze enfrontaments, Messi ha aconseguit 18 dels 34 gols que acumula en el present exercici. I és que el rendiment de Messi és extraordinari. Tan sols en sis dels quinze enfrontaments ha deixat de veure porteria. En tres ha marxat del camp amb la pilota dedicada (hat-trick contra el Tenerife, el València i el Saragossa) i només ha estat substituït en un i va ser perquè el públic (al Camp Nou contra el València en el minut 89) l'acomiadés com mereixia.

Guardiola és el primer que és conscient que prescindir d'un jugador com ell i en un moment de joc com el que passa ara mateix és una decisió difícil d'executar. Tot i això, també sap que l'ha de cuidar amb vista a una esprint final (als onze partits de lliga cal afegir-hi la fase decisiva de Champions) en què Messi ha de ser més necessari i determinant que mai. Amb tres partits per setmana, el panorama canvia per a tothom. Fins i tot per a un futbolista que sembla que no és d'aquest món, i que esgotarà les hores prèvies tractant de convèncer el seu entrenador perquè no l'enviï a la banqueta. A les vuit, la decisió.

Si surt al camp complirà el seu partit 200

En cas de disputar algun minut aquesta nit, Messi arribarà als 200 partits oficials amb la samarreta blaugrana. Va debutar fa cinc temporades, amb 17 anys. En la present temporada ha participat en 38 dels 44 compromisos que ha jugat l'equip blaugrana. Ha marcat 114 gols repartits en totes les competicions –només li falta fer-ho en la supercopa d'Europa–, unes xifres que fan que acrediti una mitjana extraordinària: superior a un gol cada dos partits (0,57 per partit).

Supleix Beckham com a més ben pagat del món

Segons un estudi que va publicar ahir la revista France Football, el blaugrana és el futbolista més ben pagat del món. L'argentí ingressa 33 milions d'euros per temporada, més que David Beckham (30,4 milions) i que Cristiano Ronaldo (30 milions). La publicació assegura que guanya 10 milions com a salari al Barça, 4 més com a primes pels títols i 19 en ingressos publicitaris. Uns ingressos que li permeten superar l'anglès del Milan, que ha liderat la classificació en els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Set catalans toquen el cel

Barcelona / París
 

Dani Olmo, una dècada després

barcelona
 
 

Un mur infranquejable

Villeneuve-d’Ascq / Girona
 

Buscant el triomf moral

Girona/Nanterre
 

Garrotada amb crueltat

BARCELONA / LIÓ
 

Que serveixi d’alerta

girona
 

Bournemouth, última parada

Girona