Guardiola: «Ara l'ansietat pot influir»

Pep admet que hauran de fer front a l'angoixa i a rivals que s'hi juguen molt

Reconeix també que tant ells com el Madrid han fet mèrits per guanyar la lliga

Preveu que el Tenerife plantejarà a l'estadi un partit similar al del Xerez

REMUNTADA BLANCA
«Amb el Madrid, l'esperança és millor deixar-la per quan l'àrbitre xiula el final»
DIFERENTS ESTILS
«No tothom ha de jugar com ho fa el Barça ni té els jugadors que calen per fer-ho»

Per guanyar aquesta lliga, s'haurà de patir, s'haurà de saber portar bé la pressió de les grans finals. Ho saben bé tant el Barça com el Madrid, i així ho va recordar ahir Pep Guardiola: «Fent tots els punts serem campions. Fins ara tant nosaltres com el Madrid hem perdut pocs punts, però en moments com aquest, l'ansietat i l'angoixa poden influir.» Una situació de tensió a la qual s'afegeix un calendari exigent: «El Tenerife es juga la vida, el Sevilla es jugarà la Champions, i ja veurem si el Valladolid encara està lluitant per la permanència.» Tot i aquestes dificultats, però, la realitat és que de moment els dos grans clubs ho han guanyat gairebé tot: «El Barça i el Madrid ens hem exigit molt i hem acabat obtenint aquesta distància una mica anormal.»

Elogis al Madrid.

El que no pot fer el Barça és confiar en una ensopegada del Madrid. Guardiola, per exemple, va reconèixer ahir que remuntades com la de l'Osasuna ja no són cap casualitat. «Amb el Madrid, l'esperança l'has de deixar per quan l'àrbitre xiuli el final», va afirmar amb ironia. Tot i que en l'última jornada el Barça va vèncer el Vila-real amb certa claredat i el Madrid va patir contra l'Osasuna fins a l'extenuació, Pep va negar que els blaugrana arribin més en forma a aquest tram decisiu de la temporada, i va apostar pel fair-play a l'hora de valorar dels mèrits acumulats pels dos equips: «Si em pregunteu a mi, és clar, jo crec que ens mereixem aquesta lliga, però el Madrid també se la mereix; tots dos hem fet números de campió.» Guardiola, fins i tot, va ser generós quan va haver de valorar els diferents estils exhibits per les dues plantilles: «No tothom ha de jugar com ho fa el Barça, ni tothom té els mateixos jugadors. Potser Pellegrini voldria jugar com ho fem nosaltres, però té uns jugadors diferents. No som ni els millors ni els més guapos.» Si el joc de combinació és el signe d'identitat d'aquest Barça de Guardiola –i de predecessors com ara Rijkaard i Cruyff–, el del Madrid és aquest esperit que li permet capgirar partits tan complicats com el de diumenge i mantenir-se viu sempre fins al final. Per Guardiola, però, aquestes remuntades també tenen una arrel tàctica: «Jo crec que hi ha un plantejament tàctic al darrere que fa que es produeixin aquestes situacions. Potser en equips més ordenats, en què tothom ataca i defensa, això no passa tant. Però el Madrid sempre deixa quatre o cinc jugadors dins l'àrea i les ocasions acaben arribant. Té més a veure amb això que amb l'èpica.»

Un Tenerife agressiu.

Per exposar els problemes que el Tenerife podria generar al Camp Nou, Guardiola en va fer prou comparant-lo amb el Xerez, l'últim rival a visitar-lo en lliga. Si els andalusos van tenir les seves oportunitats a l'estadi, el tècnic preveu que el Tenerife plantejarà un duel similar: «És un equip semblant, amb jugadors petits i de molta mobilitat. Són atrevits, pressionen molt, en el partit d'anada recordo que Alfaro va tenir algunes ocasions clares. Amb el 0-1 sí que va ser més fàcil.» De fet, va reclamar als seus que respectin el Tenerife i que no es deixin enlluernar per la visita de dissabte al Pizjuán: «Pot ser que ens despistem, però en aquest punt de temporada, no ho crec.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.