Esports

La capacitat del 50% “posa en risc” els gimnasos grans

La patronal del sector reclama més flexibilitat a la nova normalitat sempre que garanteixin els dos metres de distància

Asseguren que els usuaris identifiquen els espais com a segurs

Els gimnasos petits, amb un o dos entrenadors, i fins i tot els d’una capacitat mitjana, han anat obrint portes a mesura que les fases de desescalada així ho han permès. Extremant les mesures de seguretat i higiene, durant la fase 1 ja van obrir alguns establiments amb cita prèvia, sessions d’esport individual i una capacitat del 30%. Durant la fase 2 s’hi van sumar més centres, però com que la limitació de la capacitat en aquest nou grau de la desescalada continuava sent del 30%, la majoria dels gimnasos més grans van decidir ajornar l’obertura fins a la fase 3, en què la capacitat permesa és ja del 50%, no cal demanar cita prèvia i es poden fer classes conjuntes de 20 persones.

Tot i així, la patronal del sector està insistint davant les autoritats sanitàries i també esportives que en el cas dels centres grans, com pot ser un Qesport, una capacitat del 50% “posa el risc” la viabilitat econòmica del negoci. Toni Brocal, president de l’Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitnes (Adecaf), demana flexibilitat. Tot i que en alguna ocasió ha dit que estaria bé que la capacitat fos com a mínim del 70%, prefereix ara no posar cap xifra sobre la taula i insisteix que el que és realment important és que “es garanteixin els dos metres de distància entre usuaris”. I això, assegura, ja ho han fet. “Hem mogut màquines, hem marcat el terra, hem extremat totes les mesures perquè la seguretat sigui absoluta”, manifesta Brocal.

La patronal de les sales de fitnes es reuneixen a Madrid amb el Ministeri de Sanitat i d’Esports i a Catalunya amb la sectorial d’Esports i el Procicat. Per a ells és important equilibrar la seguretat amb la viabilitat econòmica. Estan tancats des del 14 de març i asseguren que les pèrdues a escala estatal estan quantificades en uns 1.000 milions d’euros. “Cal entendre que el 98% dels centres han hagut de fer un ERTO i que el cost que suposa posar en marxa un gran establiment només amb el 50% pot comprometre el seu futur”, explica Brocal.

No pateixen per la resposta de la gent ni perquè la pràctica d’esport virtual que han impulsat durant el confinament canviï hàbits i faci que molta gent deixi d’anar al gimnàs. “Això no, la resposta de la gent és molt bona, ens diuen que se senten en un lloc segur”, subratlla Brocal. I pel que fa a les classes virtuals, diu que han vingut a quedar-se, però com a complement. “Continuarem donant consells i proposant entrenaments, però la gent vol tornar al gimnàs.”

LA XIFRA

1.000
milions
d’euros és el que estimen que ha perdut el sector del fitnes al conjunt de l’Estat per la crisi del coronavirus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia