Esports

Les piscines fixen torns per poder desinfectar

La Diputació de Barcelona brinda als ajuntaments suport tècnic i econòmic

L’Ajuntament de Sabadell obre sempre les piscines municipals per Sant Joan. Aquest any, però, ha decidit ajornar l’obertura fins al 6 de juliol, quan la ciutat haurà passat segurament a la nova normalitat. Com altres municipis, l’Ajuntament ha decidit establir dos torns per poder netejar i desinfectar les instal·lacions al migdia i també per garantir l’assistència recomanada, que serà de no més de 1.000 persones a la Bassa de Sant Oleguer –un gran complex de piscines– i de 200 en el cas de la resta.

Una de les novetats d’aquest any, també fruit de la crisi del coronavirus, és que les entrades no es podran comprar en taquilla, sinó que totes s’hauran d’adquirir amb antelació, preferentment per internet, tot i que també es podran comprar a les piscines per a jornades posteriors.

El criteri d’obertura de les piscines municipals depèn del que decideixi cada municipi. Però la Diputació de Barcelona ha fet pública una guia amb informació tècnica per facilitar la reobertura i també dotarà de suport econòmic els ajuntaments per compensar la pèrdua de diners. Exceptuant la ciutat de Barcelona, a la demarcació de Barcelona hi ha 4.420 instal·lacions esportives municipals, que es podran acollir a aquest tipus de suport.

Pel que fa a les piscines que no són municipals, el criteri canvia depenent de les característiques de cada centre. Hi ha centres, com ara el Club Natació Sabadell o la piscina del Grup Excursionista i Esportiu Gironí, que han obert ja durant la fase 2. Ho han fet amb cita prèvia, establint horaris i amb limitació d’assistència. En tots els casos, les mesures han de ser molt estrictes. Els espais interiors s’han de ventilar a fons, s’han de desinfectar materials i superfícies com a mínim dos cops al dia, en especial la zona de vestidors, dutxes, lavabos i taquilles. I pel que fa als banyistes, totes les piscines han de tenir sistemes de desinfecció de mans a l’entrada i marcar a terra línies que assenyalin la distància física. El calçat s’haurà de desinfectar i, per facilitar-ho, s’haurà d’incorporar un sistema de neteja i desinfecció. I les instal·lacions han de disposar d’un sistema de depuració de l’aigua capaç d’eliminar el SARS-CoV-2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia