Derrota inesperada

El Winterthur Barça cau per 82-69 i tasta el regust de la derrota després de 10 victòries consecutives

Punt final a la ratxa. El Winterthur Barça ha caigut a la pista del Lagun Aro Bilbao per 82-69 i ha tastat el regust de la derrota després de 10 victòries consecutives a la Lliga ACB i haver guanyat 15 dels 16 últims partits. Amb aquesta desfeta, l’equip blaugrana perd l’ocasió d’acostar-se al Reial Madrid i es complica la vida en l’objectiu d’acabar tercer de la fase regular, ja que el triomf del DKV sobre el Gran Canària ha tornat a posar els badalonins a una sola victòria dels barcelonistes quan falten tres jornades, i la Penya té a favor el basket-average.

Festa al Bizkaia Arena
El Barça, amb el seu mal partit i pitjor resultat, ha contribuït a la festa que es va muntar al Bizkaia Arena, on gairebé 12.000 aficionats han celebrat la victòria i la permanència gairebé matemàtica. De fet, per baixar, el Lagun Aro hauria de perdre els tres partits que falten, que el Menorca els guanyés tots i que l’Etosa sumés dues victòries. Només en aquest cas més que improbable hi hauria un triple empat a 13 victòries entre els tres equips i el Lagun Aro acompanyaria el Bruesa en el descens.

L’equip de Dusko Ivanovic ha tingut un bon inici i entre el final del primer quart i el començament del segon semblava que podia trencar el partit, ja que ha arribat a guanyar per 11 punts (12-23 i 22-33), però el signe del partit ha canviat de manera radical quan l’equip bilbaí ha començat a millorar els percentatges d’encert en el tir.

D’aquesta manera, una bona ratxa de Rancik, Savovic i Recker ha permès al Lagun Aro primer retallar les diferències (28-35) i després, en arribar-se al descans, pràcticament equilibrar el marcador (34-35). Però el pitjor per al Barça, que havia perdut molta intensitat defensiva, control dels rebots i eficàcia ofensiva respecte al primer tram del matx, encara havia d’arribar.

Parcial de 17-0
El tercer quart ha estat nefast per al Barça. Amb un 11-0 de sortida, l’equip de Vidorreta ha completat un increïble parcial de 17-0 que ha convertit l’esmentat 28-35 en un 45-35, enmig de la festa que es vivia es vivia a les graderies del Bizkaia Arena.

El rebot ofensiu era l’únic que mantenia amb vida el Barça enmig de les cistelles de Montáñez, Recker i Weis. Cal destacar, però, el partit de Salgado, que només ha descansat 16 segons en tot el partit. El base només ha anotat cinc punts (2/10 tirs de camp), però ha agafat 4 rebots i sobretot ha donat 11 assistències i ha rebut 4 faltes.
La seva actuació, que ha destacat en la direcció, ha contrastat amb la de Lakovic, que ha estat negat. El base eslovè no ha anotat en els 23 minuts que ha jugat (0 de 2 tirs de camp), ha agafat 3 rebots i ha estat eliminat per faltes personals, amb una valoració ACB de -4.

L’eufòria ha envaït les graderies quan el Lagun Aro ha agafat un avantatge de 16 punts (71-55 i 73-57) a menys de 6 minuts per al final. Amb les alarmes enceses, el Barça ha premut l’accelerador i, de la mà de Navarro i Basile, ha fet un parcial de 0-10 i s'ha tornat a ficar en el partit (73-67). L’italià, després d’uns partits de poc protagonisme, ha estat el màxim anotador blaugrana (15 punts, amb 3/7 triples) i, juntament amb Trias (13 punts i 4 rebots), han estat els més efectius d’un Barça que ha fet 6/20 triples i s'ha deixat agafar 11 rebots ofensius.

Una entrada a cistella de Recker ha tallat la reacció catalana i ha encarrilat el triomf local amb un 75-67 a 1 minut i 20 segons per al final. En aquest temps, el Barça, lluny de retallar la diferència, ha vist com el Lagun Aro arrodonia el seu triomf fins al 82-69 final i acabava amb la ratxa de deu victòries consecutives dels blaugranes.