Esports

Triomf o ensorrament

El Barça necessita vèncer avui el Betis per recuperar el liderat, l’etiqueta de favorit al títol i el crèdit de l’afició

Els jugadors del Barça han donat aquesta setmana una bufetada a la seva afició, però l’enemic no és a casa, ni vesteix de blaugrana. L’enemic, l’etern rival, el que pot i vol fer mal de debò s’ha posat líder de forma provisional i convida el Camp Nou que xiuli avui d’inici a fi als homes de Frank Rijkaard.

Però, un moment. “Estem a cinc jornades per al final. Juguem contra el Betis i reclamo, demano i prego a tota l’afició que estigui amb l’equip, perquè s’ho mereix”, va intercedir ahir Joan Laporta. És qüestió d’un últim esforç de condescendència, de suport. “L’equip ho necessita, perquè els que ens segueixen en la taula estan desitjant que el nostre ànim decaigui i que entre nosaltres tinguem dubtes i discussions. I crec que no és el moment”, va pregonar el president blaugrana al matí, abans en l’acte de celebració del cinquantè aniversari de la Penya Barcelonista de la Barceloneta, abans de saber que el Reial Madrid acabaria guanyant l’Espanyol i posant-se líder. “Confio en aquest equip, en aquests jugadors i en aquest tècnic que ens ho han donat tot i, ara, faran el possible per donar-nos una altra Lliga”, va destacar Laporta l’endemà mateix d’haver baixat al vestidor per esperonar els jugadors.

La situació d’aquesta tarda és límit. O triomf o ensorrament. O victòria o pèrdua del liderat. O tres punts o adéu a l’avantatge matemàtic i moral i a la condició de favorit per guanyar el títol de Lliga. “L’important no són els altres. Podem parlar molt, però hem de reaccionar amb orgull al camp”, va valorar Rijkaard, mentre demanava ja no pensar més en la dolorosa eliminació de Copa a Getafe: “Va ser una de les nits més dures, però hem de tancar el tema. Som conscients que estem en deute amb l’afició i el club, però hem de mirar cap endavant”.

“Ara treballem per guanyar la Lliga i la guanyarà qui se la mereixi”, va indicar el tècnic al temps que assegurava que el seu equip està preparat per rebre una escridassada de l’afició a l’inici del partit, si s’escau, però, sobretot, per capgirar el sentiment del Camp Nou. “Hem d’acceptar amb humilitat qualsevol reacció del públic i treballar molt per tornar a guanyar la seva simpatia”, va comentar.

Reaparició de Deco
Rijkaard, que va insistir que no es planteja marxar –“és un honor continuar defensant els objectius del club”– va aprofundir en la importància de centrar-se en el Betis, “un rival que sempre ens complica molt les coses”. “De si en un futur hi ha canvis radicals o no, ja en parlarem; ara ens hem de mentalitzar a defensar els colors i acontentar els socis”, va precisar el tècnic, que recupera Deco i prescindeix de Sylvinho i Giuly per al partit d’avui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Argentina i Messi amplien la col·lecció de títols

BARCELONA
 

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona