Esports

El Barça (62 punts) es juga el liderat davant la Reial Societat (27 punts)

"La Lliga encara és a les nostres mans", proclama l'entrenador balugrana, Frank Rijkaard

Anoeta marcarà el futur del Barça a la Lliga. Per primera vegada en els últims mesos, l'equip blaugrana defensarà avui (20 h, PPV) a domilici el seu escarransit liderat -un punt sobre el Sevilla i dos respecte al Madrid-, i a hores d'ara aquest és un repte major. El fet que els de Rijkaard només hagin estat capaços de guanyar una de les darreres deu sortides -a Huelva- colpeja les seves aspiracions i els obliga a partir d'aquest vespre a canviar la tendència. A falta de sis jornades, qualsevol altra cosa pot ser insuficient.

Històricament, la Reial Societat ha estat un club amic i el seu camp un estadi agraït per al culer, però l'estat de necessitat dels donostiarres situa l'enfrontament en uns paràmetres de finalíssima. Si la Reial guanyés, sortiria de la zona de descens provisionalment, cosa impensable fa poques setmanes, i de rebot deixaria el Barça amb el títol a l'aire, a l'espera del Madrid-Sevilla de demà. Però si succeís el contrari, el conjunt barcelonista gairebé puntuaria doble davant el duel directe del Bernabéu.

El Barça és molt conscient que la famosa mitjana anglesa -guanyar a casa i empatar fora- s'ensuma ara inútil per ser campió. S'ha deixat anar tant a domicili i el campionat s'ha igualat tant que ja no es pot permetre trampejar. O guanya o la tercera Lliga li començarà a marxar.

Per un partit tan decisiu, el Barça tindrà la baixa coneguda de Deco i les altes d'Edmílson i Motta. Un d'ells dos substituirà l'internacional portuguès a la medul·lar, tot i que també existeix la possibilitat que el cos tècnic opti per una solució molt ofensiva i faci entrar Gudjohnsen de fals interior. Davant està assegurat el trident de luxe, que tant a Vila-real com contra el Llevant va malgastar ocasions clares de gol. Això no preocupa excessivament Rijkaard, pendent d'enviar un discurs positiu i optimista davant la tensió creixent en el campionat. En aquest sentit, va ser rotund. "No em passa pel cap perdre el liderat. No hi vull pensar", va assenyalar el tècnic holandès.

El símptoma del sopar
Rijkaard està convençut que l'actitud i la mentalitat, que havien decaigut després de Nadal, ara s'han recuperat tot i que el joc no sigui el millor. Així, el sopar de dimecres de la plantilla -amb l'absència de Ronaldinho- va valorar la iniciativa com a "molt bona".

"Al final, tots els equips voldrien ser on som nosaltres ara; hem de lluitar per mantenir la posició i millorar-la. La Lliga encara és a les nostres mans", va reflexionar Rijkaard contra el discurs pessimista o escèptic entre la gent blaugrana en aquest final de temporada. Per fer creïble això, hauran d'acabar amb les tres victòries consecutives de la Reial a casa i amb la pròpia feblesa de visitant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.