El Barça i el Racing empaten a zero

"És el que hi ha", afirma Frank Rijkaard respecte al resultat a l'inici de la roda de premsa

El Barça i el Racing han empatat a zero en el primer partir de la temporada, al camp de Santander. El Barça ha acabat jugant amb un jugador més que el rival, però ha estat incapaç de fer un gol. Henry ha estat reserva, i quan Rijkaard ha decidit fer-lo entrar, ha sacrificat Messi. Els dos rivals de l'any passat, Sevilla i Madrid, que jugaven a casa, ja s'avancen quan tot just la Lliga acaba de començar.

Inici despistats
El partit ha començat amb el Barça despistat, concedint diverses ocasions de gol al Racing, que les ha desaprofitat, xut al pal de Colsa inclòs al minut 23. L'ocasió més clara del Barça a la primera meitat ha estat al minut 43, amb dos xuts de Xavi i Messi que han estat a punt d'inaugurar el marcador, però no ha estat així. El Barça ha marxat al vestidor sense haver pogut inaugurar el marcador de la Lliga 2007-2008 i amb Messi havent tastat la simpatia dels rivals, que li han regalat un parell de contundents puntades de peu.

I la segona part ha començat amb Messi ben endollat al partit, creant perill amb el seu estil habitual. El Barça oferia bones sensacions, tot i que la defensa no inspirava molta confiança. Al minut 60, Ronaldinho ha estat molt a punt de marcar de falta directe, en el mateix moment en què Rijkaard donava a Henry les últimes instruccions abans d'entrar al camp. Ha substituït Messi, el davanter més jove dels que estaven jugant.

En el minut 64, el Racing ha estat a punt de marcar amb un xut que Valdés ha sabut desviar. Al cap de 4 minuts, l'àrbitre ha expulsat Smolarek, que tot just acabava d'entrar a camp, per una dura entrada a Abidal. Mentre atenien el lateral, Deco ha entrat al camp en substitució de Touré.

Henry, al minut 51, ha sabut aprofitar una passada per fer un xut perillós, en fora de joc, però. L'entrada del francès ha coincidit amb una pujada a l'atac del Barça, que amb un jugador més que el rival ha pressionat intensament per aconseguir el primer gol de la temporada. A onze minuts del final Márquez ha entrat al terreny de joc. El Barça buscava la victòria -Rijkaard havia admès abans del matx que l'equip era favorit-, i l'entrenador blaugrana gesticulava intensament davant de la banqueta. Però seguia el 0 a 0. El Racing, amb 10, és defensava com podia i puntualment feia algun xut des de lluny.

Ronaldinho no corre
Al minut 36 de la segona part, un detall: Henry fa una passada a l'espai a Ronaldinho per trencar el fora de joc, però el brasiler ha desistit de córrer a atrapar la pilota. Mentre, Messi s'ho mirava des de la banqueta i Eto'o, des de la posició d'extrem dret.

A cinc minuts del temps reglamentari, una ocasió, en fora de joc però, ha posar l'ai al cor de l'equip blaugrana, però el jugador racinguista no n'ha tret res. I un minut després, Henry ha fet un molt bon xut, amb efecte i suavitat, que ha anat directament al pal. Era la segona pilota amb perill que tocava.

Al minut 43, nova ocasió del Racing que defensa encertadament el porter Valdés, amb el públic local demanant a l'àrbitre que xiulés penal.

El quart àrbitre ha assenyalat que s'havien d'afegir tres minuts al partit. I el Racing ha tornat a estar a punt de marcar, amb una ocasió claríssima. En aquest moment, l'empat començava a semblar un bon resultat. El que fan 90 minuts de futbol. Un xut de Deco fluix, una passada impossible de Márquez a Eto'o, i una última ocasió per al Racing a 30 segons del final. Però Munitis se n'ha anat cap al córner per perdre el temps. El Barça ha recuperat la pilota i quan l'ha perdut de nou, l'àrbitre ha dit que prou.

El Barça haurà d'esperar a la següent jornada per fer el primer gol de la Lliga 2007-2008.