Doblet i rècord per a Henry

Grècia, Romania i Txèquia es classifiquen i França, Portugal, Rússia i Holanda freguen l’objectiu

Grècia, Romania i Txèquia s’han afegit a Alemanya en aconseguir ahir el bitllet per a la fase final de l’Eurocopa. Mentrestant, Portugal, Rússia, Holanda i França, que va accedir al liderat del seu grup gràcies a dos gols de Thierry Henry, s’acosten també al seu objectiu, tot el contrari que Anglaterra, que ja no depèn de si mateixa per tenir una plaça en el sorteig que el 2 de desembre es farà a Lucerna.

Un gol d’Amanatidis al minut 79 va atorgar a Grècia una victòria que val la classificació en la seva visita a Istanbul (0-1), en un grup en què Noruega, gràcies als tres punts que es va endur de Bòsnia (0-2), atrapa l’equip turc, amb qui es disputarà la segona posició. Per la seva banda, Txèquia va fer saltar la sorpresa amb una espectacular golejada (0-3) a l’Allianz Arena de Munic que la porta directament a la fase final. Amb això va rebaixar l’eufòria que hi havia a Alemanya, des de dissabte primera classificada.

Romania, que va guanyar Luxemburg (0-2), i Holanda, que es va desfer d’Eslovènia (2-0), van aprofitar el fracàs de la selecció búlgara a Albània (1-1) en el grup G per classificar-se, els primers, i tenir la classificació a l’abast, els de Van Basten.

A París, mentrestant, dos gols de Thierry Henry als minuts 79 i 81 van salvar França, líder a falta d’un partit, i de retruc deixen el davanter blaugrana com el jugador més golejador, ja en solitari, en la història de la selecció gala: 43 gols pels 41 de Platini.

Tant Henry com Thuram i Abidal van jugar el partit sencer, igual que va fer Deco amb una selecció portuguesa que es va consolidar en el segon lloc després d’un treballat triomf a Kazakhstan (1-2).

Empat d’Espanya
Anglaterra queda al caire de l’abisme després de perdre (2-1) al Luzhniki de Moscou un partit que tenia guanyat a falta de 20 minuts. Medina Cantalejo hi va tenir molt a veure assenyalant un penal inexistent que va permetre la remuntada de Rússia. L’equip de Hiddink es col·loca ara a dos punts dels anglesos, amb l’avantatge que han disputat un partit menys i els dos compromisos que li queden són contra Israel i Andorra.

D’altra banda, la selecció espanyola va empatar (0-0) en l’amistós que va jugar a Finlàndia, en un partit molt ensopit i en què els blaugranes Puyol, Xavi i Iniesta van ser dosificats per Luis Aragonés en disputar 45 minuts per cap. Pel que fa als representants de l’Espanyol, Riera va ser l’únic que va estar els 90 minuts sobre el terreny de joc, mentre que Luis García va tenir 73 minuts i Tamudo 35.