Esports

Objectiu: segona victòria blaugrana a Europa

Lliga de Campions

El FC Barcelona juga demà (20:45 h., Antena 3) a Alemanya davant de l'Stuttgart, actual campió de la Bundesliga, un dels partits de la segona jornada de la primera fase de la Lliga de Campions, en què els blaugrana volen sumar un altre triomf per situar-se a un pas de la classificació.

L'equip de Frank Rijkaard va solucionar amb una victòria davant de l'Olympique de Lió (3-0) el seu primer partit de la lligueta i ara es proposa aconseguir el seu primer triomf fora de casa en la primera de dues sortides consecutives. En la pròxima jornada visitarà el Glasgow Rangers, que va derrotar l'Stuttgart (2-1) en la primera jornada.

El retorn de Ronaldinho de Assis serà la principal novetat del Barça al camp del Stuttgart, després de quatre partits de baixa del brasiler on el quadre català ha ofert el seu millor futbol aquest any i ha aconseguit importants victòries, una a Europa i tres a la Lliga (2-1 al Sevilla, 4-1 al Saragossa i 1-4 al Llevant).
Leo Messi s'ha convertit en aquests partits, ja de manera indiscutible, en el nou jugador de referència del joc ofensiu del Barcelona. En absència de Ronaldinho, i des que es va perdre un partit per un problema muscular, està imparable: no ha deixat de marcar en cap cita i acumula sis gols en quatre partits.

L'argentí va liderar la victòria davant del Lió al Camp Nou i també va resultar determinant en els tres últims partits del Barça a la Lliga. L'últim davant del Llevant, a més, va servir perquè Thierry Henry aconseguís rescabalar-se de la seva falta d'encert en anteriors cites i s'estrenés com a golejador a la Lliga signant un triplet.

Difícil elecció
També ha brillat Iniesta, que igualment ha estat clau, al costat de Messi, Henry i també Deco, per revitalitzar l'atac del Barça en absència de Ronaldinho i Eto'o, que segueix lesionat. Per aquesta raó, la recuperació de Ronaldinho porta Rijkaard a haver d'elegir entre Iniesta i el brasiler, fins ara indiscutible a l'equip titular.

Per a aquest partit, el tècnic holandès perd un altre jugador fix a l'onze en el que va de temporada, Touré Yaya, que va caure lesionat davant del Llevant i estarà quatre setmanes de baixa. I, a més de Ronaldinho, recupera Rafa Márquez, que no va viatjar a València i va ser reservat per al partit a Alemanya per unes molèsties musculars.

Una altra novetat en l'expedició europea del Barça és la presència del capità, Carles Puyol, absent en la primera jornada de la lligueta per la lesió de genoll per la qual ha estat tres mesos de baixa i que va reaparèixer dissabte passat en el partit davant del Llevant, en què va jugar la segona part.

Amb un ampli ventall de possibilitats per formar l'equip titular, Rijkaard podria apostar per premiar Iniesta perquè continuï jugant des del començament i endarrerir la seva posició al centre del camp en lloc de Xavi i d'aquesta manera tenir Ronaldinho des del començament i en la seva posició habitual en atac.

Per suplir Touré, l'elegit podria ser Márquez, de manera que Puyol formaria parella amb Milito al centre de la defensa, tot i que el defensa argentí ha quedat en dubte per uns problemes físics i això podria propiciar l'alineació de Thuram, que va jugar al costat del capità durant la segona part a València.

L'objectiu del Barcelona és sumar la seva segona victòria en la primera fase de la Lliga de Campions per acostar-se a la classificació i per tractar d'assegurar-se la primera plaça del grup. El Stuttgart, per part seva, està obligat a puntuar davant dels blaugrana per no quedar relegat a la cua del grup.

Començament fluix
El sorprenent campió de la Bundesliga la passada campanya afronta el partit després de perdre per 2-1 al camp de l'hansa Rostock, on va mantenir el seu fluix començament de temporada. És novè en el campionat alemany després d'haver obtingut tres victòries, un empat i quatre derrotes.

L'equip que dirigeix Armin Veh no s'està mostrant com el conjunt que va sorprendre la temporada passada i, sobretot, està defraudant fora de casa, on ha perdut tots els seus partits: quatre de la Bundesliga, entre ells el 4-1 encaixat davant del Werder Bremen, i un de la Lliga de Campions, a Glasgow.

Tot i això, com a local acumula 19 partits de la lliga invicte (15 triomfs i quatre empats), des que va caure amb el Borussia Dortmund l'agost de l'any passat. El Stuttgart va aconseguir gràcies a aquesta ratxa l'any passat el seu cinquè títol de la Bundesliga, de la qual no era campió des de la temporada 1991/92.

El davanter Mario Gómez, internacional alemany i fill d'espanyol, és el màxim golejador de l'equip amb quatre tants, tot i que també l'únic jugador que ha marcat més d'un gol. L'equip alemany, que destaca per la seva joventut, té diversos reforços per a la seva línia d'atac aquesta temporada.

Entre d'altres, ha incorporat els davanters Ewerthon, cedit pel Saragossa, el romanès Ciprian Marica i el turc Yildiray Bastürk, ex del Leverkusen. A les seves files també destaquen el davanter brasiler Cacau, els mexicans Ricardo Osorio i Pavel Pardo i els alemanys Thomas Hitzlesperger i Roberto Hilbert.

Baixes a l'Stuttgart
Per rebre el Barcelona, tot i això, no disposarà del centrecampista Antonio da Silva, lesionat en l'escalfament del partit davant del Hansa Rostock, ni del defensa Matthieu Delpierre. Respecte a la passada campanya, d'altra banda, ha perdut el porter Timo Hildebrand, ara al València.

Serà el primer partit oficial de la història entre el Barcelona i el Stuttgart. Fins ara, l'equip barcelonista suma 21 triomfs, nou empats i 11 derrotes en els seus enfrontaments davant d'equips alemanys. Dels 19 que va disputar en territori alemany, va guanyar-ne sis, en va empatar vuit i va perdre'n cinc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona