Esports

Madrid imposa el silenci als àrbitres catalans

Futbol

El Comitè Tècnic d'Àrbitres estatal ha preferit un cop més callar com a resposta a les declaracions que Bernd Schuster va fer dissabte després de la derrota del seu equip a Sevilla, que va justificar pel fet que l'àrbitre era català.
Segons fonts pròximes al col·legiat, Alfons Álvarez Izquierdo no farà declaracions mentre duri la polèmica i a més té el telèfon desconnectat. Altres fonts assenyalen que està "força afectat" per l'afer que s'ha generat.

Aquesta llei del silenci va encara més lluny, ja que fonts del Comitè Català d'Àrbitres -que ahir va difondre una nota de premsa en resposta a les paraules del tècnic madridista- van explicar que han rebut la reprimenda del Comitè estatal a través del seu president, Victoriano Sánchez Arminio, que va assegurar que "les coses no es fan així" i que "hi ha ordres expresses de no parlar sobre declaracions".

"A Madrid tenen una política de comunicació més discreta", va assegurar a aquest diari César Ochoa, president dels àrbitres catalans, "i volen que acabi el tema ràpid. Nosaltres preferim donar-hi més voltes però que acabi bé". "És clar que no estem a la mateixa onda", va concloure Ochoa. Cal recordar que Ochoa va guanyar una consulta democràtica al Comitè Català, iniciativa que vol exportar-se a l'estatal, en el qual el càrrec de president és nomenat a dit pel president de la FEF.

D'altra banda, el CSD va recomanar al Comitè Antiviolència que valori si les paraules de Schuster són constitutives de sanció, a causa del "ressò social" que estan tenint. Antiviolència decidirà demà si obre o no expedient a l'alemany, tot i que no té potestat per sancionar i en tot cas remetria el cas a la FEF.

En aquest sentit, el Comitè Antiviolència ha reclamat al Català que li remeti un escrit de petició de sanció, document que ahir mateix es redactava per enviar-lo de seguida que fos possible, tot i el desacord amb el Comitè estatal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.