Esports

Fracàs o consol virtuós

El Barça sospira per guanyar avui la Lliga de rebot i injectar una mínima alegria a una temporada decebedora

Tarragona m'esborrona i el Bernabéu em fa patir. Això és el que poden entonar avui, parafrasejant Els Pets, els seguidors del Barça abans i durant el partit contra el Nàstic. És l'última jornada, la més emocionant, la més trepidant, la més explosiva. Un còctel d'agonia i esperança espera el Barcelona aquesta nit. Brindar amb cava ja serà molt més difícil, perquè el Reial Madrid ho té tot a favor, i a punt, per fer festa grossa. Si els blancs guanyen el Mallorca, la Lliga es quedarà al Bernabéu. Serà una nova jornada de transistors. I és que fins i tot el Sevilla pot acabar atrapant el títol -i el Barça es pot veure empès al tercer lloc i per tant condemnat a jugar la prèvia de la Champions- en un final delirant.

El Barça ha d'esperar el millor, però ha d'estar preparat per al pitjor. L'equip de Frank Rijkaard s'ha ficat tot sol en el terreny de la incertesa i s'endinsarà en el del fracàs si avui es confirma que tanca la temporada deixant escapar la Lliga com ja va fer amb la Lliga de Campions, el Mundial de Clubs, la Copa del Rei o la Supercopa d'Europa. El conjunt blaugrana ja ha decebut aquesta campanya, i si acaba esgarrapant finalment el campionat tindrà el seu mèrit revalidar per tercer any consecutiu la Lliga, però no deixarà de ser un mal menor, o un consol en plena trencadissa del cercle virtuós que va engegar la directiva de Laporta al guanyar les eleccions del 2003.

Les altres derrotes
Fins al voltant de les onze de la nit no se sabrà si el Barça ha perdut la Lliga, però sí que se sap ja que l'equip blaugrana ha anat perdent orgull, professionalitat i ofici aquesta temporada. Però d'això, el club i el vestidor coincideixen a assenyalar que és millor parlar-ne a partir de demà. Rijkaard ha mentalitzat els seus jugadors que ara només s'ha de pensar a guanyar el Nàstic per esgotar les últimes opcions de títol.

Al capdavall, les dues Lligues guanyades a l'última jornada per les derrotes del Madrid a Tenerife (91-92 i 92-93) o aquella que va perdre el Deportivo (93-94) són referents per no perdre l'esperança. Per si de cas, el Barça va concentrar-se ahir al Vendrell amb tots els jugadors disponibles i l'alineació serà de gala -és un dir- si es té en compte que les úniques absències són de tres suplents com Gudjohnsen, Sylvinho i Edmílson, lesionats.

El Nàstic, que recupera Portillo, vol viure una festa a les costelles del Barça en el comiat a Primera. Tot i que ahir no es van esgotar les entrades, s'espera un ple per avui, informa J.A. Pérez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES