Argentina passa a semifinals

Copa Amèrica

La selecció argentina ha guanyat la peruana per 4-0 en un partit treballat en la primera part, però trencat des de l'inici de la segona per un equip que té molta fe en les seves possibilitats i paciència per trobar el camí del gol, fets que ja l'han posat a semifinals.

L'Argentina, com ja va passar davant els Estats Units o Paraguai, es va trobar amb un rival que va deixar passar els minuts sense que s'obrís la seva porta, no obstant, els recursos dels nois d'Alfio Basile són molts i al final sempre troben la recompensa del gol i un cop aconseguit, controlen totalment la situació.

Com ja va succeir en l'anterior edició de la Copa Amèrica, Perú, aleshores amfitrió, ha estat frenat en els quarts de final i pel mateix rival, Argentina, que ara mesurarà les seves forces davant Mèxic, que també s'ha mostrat com un dels destacats de la competició.

Els peruans donar-li la pilota als argentins, amb la confiança de recuperar-lo al contracop i donar opció a la velocitat de Claudio Pizarro i Paolo Guerrero, però no van comptar amb el fet que Messi, si té la pilota, pot frustrar l'esquema tàctic rival ell sol.

Les incursions del jove davanter blaugrana van estar molt a prop de convertir-se en gol abans que es complissin 20 minuts de joc. Però els gols no arribaven i, fins i tot, Messi es va avorrir davant l'incòmode joc peruà.

Canvis a la segona part
Vist el poc èxit de la primera part, Basile va buscar la variant amb l'entrada de Carlos Tévez pel més estàtic Diego Milito, encara que no va donar temps a comprovar si aquesta fórmula donava més resultat, ja que abans que es complís el segon minut de la segona part quan Juan Román Riquelme va marcar gol. Això va canviar poc a poc el panorama, perquè Argentina va mantenir el domini i Perú no va arriscar gairebé res.

Quatre minuts després, Tévez va fer el segon gol, al qual van seguir el de Leo Messi i Javier Mascherano.