Esports

Alerta per les últimes morts de futbolistes

"Ha de caure desplomat un Rooney o un Beckham perquè es faci alguna cosa?", pregunta un exjugador anglès retirat per problemes cardíacs

"Els metges no són prou estrictes. Tothom hauria de ser examinat. Quantes vegades ha de morir gent? Ha de caure desplomat un Wayne Rooney o un David Beckham perquè es faci alguna cosa? Això és ridícul". Aquestes paraules són d'Andy Scott, un exfutbolista de 35 anys, del Leyton Orient anglès, que es va veure obligat a deixar el futbol per problemes cardíacs.

La mort els últims dies del sevillista Antonio Puerta, Anton Reid -un juvenil del Walsall anglès mort en un entrenament- i Chaswe Nsofwa -un davanter de Zàmbia que jugava a Israel i que també va morir mentre s'entrenava- han revifat la polèmica sobre si les revisions que passen els jugadors als seus clubs són prou exhaustives per detectar possibles anomalies cardíaques.

Andy Scott recomana a la Federació Anglesa de Futbol i a l'Associació de Futbolistes Professionals Anglesos que donin suport a les anàlisis cardíaques obligatòries, i també demana accions urgents per part de les autoritats futbolístiques.

Diners ben invertits
"Si tots els jugadors fossin observats per la gent adient i es fessin les oportunes anàlisis, tots aquests futbolistes serien vius o, almenys, tindrien l'oportunitat de seguir vius perquè s'hauria detectat el seu problema. No hi ha cap raó per la qual una persona jove hagi de morir quan està a l'inici de la seva carrera i en forma. Analitzar un jugador només portaria deu minuts i costa 1.500 euros. Són uns diners per assegurar-te que el teu club no patirà com la gent del Sevilla, el Walsall o el Leicester", diu Scott.

La proposta de Scott arriba després que l'irlandès Clive Clarke (Leicester) va patir dimarts un col·lapse i es va desmaiar al vestidor en el descans d'un partit de la Copa de la Lliga anglesa, que va ser suspès per l'incident.

Mentrestant, a Mònaco, el president de la UEFA, Michel Platini, va dir ahir que "el cas de Puerta i els accidents que estan passant als terrenys de joc mostren els problemes dels calendaris, amb Lligues de 20 equips que juguen 96 partits per temporada i que, quan tenen dates lliures, ho aprofiten per fer gires per l'Àsia", ja que la suspensió de qualsevol partit crea un enrenou considerable perquè no hi ha dates lliures.

"Tots volem jugar menys, però a la UEFA som els primers a jugar més partits de la Champions; el sistema està fet perquè els futbolistes juguin més o més", va reconèixer Platini, que va expressar la necessitat que unes comissions mèdiques participin en l'organització de les competicions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.