Esports

El Barça busca ratxa mentre comunica que Ronaldinho és una "peça bàsica"

L'equip blaugrana espera sumar avui davant el Saragossa el seu tercer triomf seguit

No, Ronaldinho tornarà a no ser-hi, però el barcelonisme tampoc jugarà aquesta nit a On és Wally? intentant localitzar el brasiler a la grada, perquè té prou motius per estar ben concentrat i engrescat amb el que passi al terreny de joc durant 90 minuts. La visita del Saragossa té per si mateixa molts al·licients (un rival cridat a ser a la zona alta de la classificació amb fitxatges com els brasilers Matuzalem i Oliveira; l'oportunitat de veure el primer enfrontament entre els germans Milito a Europa...), però els objectius que té en ment complir el Barça avui tampoc són cosa de no res.

Ronaldinho, una "peça bàsica"
El club blaugrana ha emès avui un comunicat en què afirma que el brasiler és una "peça bàsica" del projecte esportiu del club i que no es planteja traspassar-lo. L'absència del jugadors en els dos últims partits s'ha degut "estrictament a criteris mèdics".

Pel que fa al partit d'aquest vespre (22h), Frank Rijkaard aspira a solidificar l'equip i per primer cop aquesta temporada repetirà onze en busca de la tercera victòria consecutiva. L'equip blaugrana vol enratxar-se després del seu triomf contra l'Olympique de Lió (3-0) i el Sevilla (2-1), conscient que no guanya tres partits oficials de forma consecutiva des de l'inici del desembre de l'any passat, quan va derrotar el Werder Bremen a la Champions (2-0), la Reial Societat a la Lliga (1-0) i l'América (4-0) al Mundial de Clubs disputat al Japó.

Rijkaard no vol que ningú s'entretingui a repassar la temporada anterior, però la dificultat que va tenir el Barça per agafar una bona sèrie de partits és un bon referent per remarcar el valor que tindria per als blaugranes vèncer un Saragossa que, tot i no haver arrencat la campanya amb bon peu -tot just diumenge passat va sumar el seu primer triomf-, té una plantilla prou amenaçadora.

"El Saragossa sempre té un bon equip i juga molt bé. No puc dir com ha canviat diàriament respecte de la temporada passada; no puc dir si prenen més cafè ara, o més te, si els jugadors han canviat de cotxe o no, però el Saragossa sempre és un oponent seriós i fort", va ironitzar el tècnic holandès. "I sempre s'anima contra el Barcelona", va advertir.

En tot cas, el Barça ja comença a sentir-se fort. "He vist l'equip físicament bé i molt ficat en els partits últimament. Està transmetent moltes ganes i voluntat, i això són les bases. Quan hi ha això, hi ha més possibilitats de veure la gran qualitat que tenen els jugadors", va indicar Rijkaard, que després s'aturava a elogiar "el nivell tan alt" que està demostrant Andrés Iniesta. El manxec substitueix Ronaldinho com a atacant per l'esquerra, mentre que Santi Ezquerro va suplir ahir Eidur Gudjohnsen en l'única novetat de la convocatòria.

El dubte d'Ayala
El Saragossa arriba amb prou arguments per puntuar, per bé que té el dubte del seu puntal en defensa, Roberto Ayala, que arrossega unes molèsties al genoll dret. Si el central argentí no pot jugar finalment, ho farà l'exmadridista Paco Pavón. "Hem d'intentar fer un partit complet, sense por ni complexos, davant un Barça que és més consistent que l'any passat", va resumir el tècnic Víctor Fernández.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.